• Головна
  • Новини
  • У Дніпрі міськрада розмістила 40 бордів та сітілайтів в пам'ять про жертви Голокосту...

У Дніпрі міськрада розмістила 40 бордів та сітілайтів в пам'ять про жертви Голокосту

26.01.2018, 11:02
У Дніпрі міськрада розмістила 40 бордів та сітілайтів в пам'ять про жертви Голокосту - фото 1
На сорока інформаційно-рекламних носіях - білбордах і сітілайтах у Дніпрі за рішенням міської ради розміщені до Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту меморіальні плакати, повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

На сорока інформаційно-рекламних носіях - білбордах і сітілайтах у Дніпрі за рішенням міської ради розміщені до Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту меморіальні плакати, повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

Голокост_плакати.JPG

Плакати до Дня Голокосту є трьох видів - всі вони виконані в єдиному дизайні, на них позначена дата «27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту», є підпис «Дніпровський міська рада», а меседж в центрі плакату змінюється - є «В пам'ять ста тисяч жертв Бабиного Яру », є« В пам'ять про 1 100 000 єврейських дітей »і« В пам'ять про 6 000 000 євреїв ».

На деяких конструкціях, особливо в центрі міста, один плакат змінює інший, так що перехожий бачить послідовно всі три плаката, в деяких інших місцях в ротації бере участь тільки один вид плакатів, а на деяких конструкціях він перебуває  постійно.

«Це не ініціатива якогось чиновника, а колективна позиція керівництва міста та міської ради, - розповів Артем Ніделько, керівник департаменту інформаційної політики, який розробив дизайн плакатів, - це наше принципове рішення - не просто вшанувати пам'ять безвинних жертв, але і підкреслити різні аспекти цієї трагедії. Ми багатонаціональне місто, і пам'ять про трагедію кожної етнічної групи - це наш спільний біль і спільна пам'ять ».

«Для нас це було певною несподіванкою, коли ми побачили ці плакати, але ми вважаємо, що це дуже правильно і важливо - говорити населенню про такі трагедії, бо чужого болю не буває, - зазначає керівник музейного відділу Всеукраїнського інституту вивчення Голокосту Єгор Врадій, - то, що це зробило  місто, надзвичайно важливо, причому не тільки для нас, жителів Дніпра, а й для України і навіть за її межами».