В Україні вшанують пам'ять жертв Голокосту

18.01.2018, 09:26

Єврейський форум України 30 січня проведе Всеукраїнську акцію пам'яті жертв Голокосту "Шість мільйонів сердець". Як повідомляє ВААД, церемонія відбудеться 30 січня у Києві, в Національному палаці "Україна", в Малому залі (вул. Велика Васильківська,103), за підтримки державних органів влади та Посольства Держави Ізраїль.

Єврейський форум України 30 січня проведе Всеукраїнську акцію пам'яті жертв Голокосту "Шість мільйонів сердець".

Як повідомляє ВААД, церемонія відбудеться 30 січня у Києві, в Національному палаці "Україна", в Малому залі (вул. Велика Васильківська,103), за підтримки державних органів влади та Посольства Держави Ізраїль.

У всіх обласних центрах України і в Києві 27-30 січня відбудуться меморіальні та культурно-просвітницькі заходи, присвячені Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Шість свічок в пам'ять про шість мільйонів жертв Голокосту будуть запалені о 17.00 30 січня в Національному палаці «Україна» державними діячами України, главами дипломатичних місій Ізраїлю та Німеччини, колишніми в'язнями гетто та концтаборів і Праведниками народів Світу.

Завершиться Меморіальна церемонія театральною постановкою під назвою «Це ми....!» у виконанні київської «Театральної майстерні Миколи Рушковського».

Довідка: У 2005 році була прийнята резолюція Генеральної Асамблеї ООН про проголошення 27 січня Днем пам'яті жертв Голокосту. З 2008 року ЕФУ ініціює проведення меморіальних акцій в Україні. Верховна Рада України 5 липня 2011 року ухвалила постанову, в якій закликала відзначати 27 січня, як День пам'яті жертв Голокосту в Україні на державному рівні. За роки Другої Світової війни в Україні фашистами та їхніми спільниками було знищено понад 1 мільйон 500 тисяч євреїв.