• Головна
  • Новини
  • Євреї у Криму можуть стати жертвами репресивної машини Кремля - Порошенко...

Євреї у Криму можуть стати жертвами репресивної машини Кремля - Порошенко

23.12.2015, 15:07
Євреї у Криму можуть стати жертвами репресивної машини Кремля - Порошенко - фото 1
Об'єктами репресій у Криму стають усі незгодні з політикою окупаційної влади, у тому числі і представники національних меншин. Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу у Кнесеті Ізраїлю.

Об'єктами репресій у Криму стають усі незгодні з політикою окупаційної влади, у тому числі і представники національних меншин.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу у Кнесеті Ізраїлю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже 21 місяць ми боремося з російською агресією. Під окупацією опинились мільйони українців, 1 млн 400 тисяч вимушено стали внутрішньо переміщеними особами. Жертвами терору, який спонсорується та підтримується Росією, стали майже 9 тисяч громадян України, з яких майже 7 тисяч - цивільні. На окупованих територіях панують беззаконня, розбій, нетерпимість. Спостерігаються масові порушення прав людини в Криму, про що б'ють на сполох міжнародні правозахисні організації. Об'єктами репресивної машини Кремля стають всі незгодні з політикою окупаційної влади. В тому числі це й представники національних меншин" - сказав Порошенко.

poroshenkо.jpg

За його словами, єврейська громада Криму, яка нараховує близько 17 тисяч осіб, також може опинитися серед цих жертв, "адже окупанти зі знанням справи почали культивувати й антисемітизм. Вони навіть поставили пам'ятник Сталіну",

Президент зауважив, що підбурюючи конфлікт на Донбасі, Росія направляє туди регулярні війська та найманців. Вона забезпечує їх найсучаснішим озброєнням, окремі види якого розроблені й використовуються виключно Росією.

"Кремлівський режим також підтримує і фінансує терористичну діяльність як у зоні конфлікту, так і на решті території України. І ці методи Росія випробовує не лише в Україні, а й інших регіонах світу, зокрема на Близькому Сході. Під приводом боротьби з "Ісламською державою" російські літаки здійснюють бомбардування сил поміркованої сирійської опозиції. Жертвами цих бомбардувань стають ні в чому не винні цивільні, життя яких протягом останніх чотирьох років і так було переповнено стражданнями. На територію Сирії постачається найсучасніше смертоносне озброєння. Проти кого воно може бути застосоване і в чиїх руках може опинитися завтра? А завезені нещодавно протиракетні комплекси "С-400" взагалі здатні суттєво вплинути на баланс сил у регіоні", - наголосив Глава держави.