• Головна
  • Проекти
  • Євреї України заявили, що в регіонах все спокійно, антисемітизму немає...

Євреї України заявили, що в регіонах все спокійно, антисемітизму немає

05.03.2014, 10:23
Євреї України заявили, що в регіонах все спокійно, антисемітизму немає - фото 1
Результати опитування днями представлять Брюсселі.

Рабинович.jpgУ зв'язку з появою в пресі заяв про антисемітизм в Україні, а також заяв різних політиків і громадських діячів про начебто піднесення хвилі антисемітизму в Україні 4 березня 2014 президент Всеукраїнського Єврейського Конгресу Рабинович В. З, головний рабин України (Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад) Моше Асман та виконавчий директор Об'єднаної Єврейської Общини України Йосипо Аксельруд провели телефонну конференцію з представниками всіх областей і рабинами України для отримання об'єктивної оцінки ситуації.

У спеціальній нараді з питання антисемітизму, проведеній з усіма регіональними організаціями Єврейських громад України, взяли участь: Моше- Реувен Асман (головний рабин України) , Рав Шломо Вільгельм (головний рабин Житомирської області), Рав Моше Колісник (головний рабин Івано-Франківської області), Рав Шауль Горовіц (головний рабин Вінниці), Гліценштейн Менахем Мендель (рабин м. Чернівці), Рав Йосиф- Іцхак Вольф (м. Херсон), Рав Йосип Сегал (м. Полтава), Рав Фаінгольд Олександр (м. Хмельницький), Рав Шолом Гопін (м. Луганськ), Рав Моше Москович (головний рабин Харківської області), Рав Ехіель Левитанский (м. Суми), Менахем-Мендел Коен (головний рабин Маріуполя), Рав Дов Аксельрод (Черкаська область). У розмові також взяли участь голови єврейських громад міст України та Іцхак Кармель-Каган –  заступник посла Ізраїлю в Україні.

Після закінчення телефонної конференції, виходячи з отриманої інформації з усіх регіонів України, прийнято резюме, в якому сказано: «Ми хочемо заявити, що за результатами конференції з регіональними громадами України жодних сплесків антисемітизму не виявлено. Ми продовжуємо стежити за ситуацією і моніторити її. Ще раз хочемо сказати, що перед вами реальні свідчення представників єврейської громади, а не слова тих, хто змальовує ситуацію, перебуваючи за кордоном».

Результати цього опитування днями представлять Брюсселі.

Про це повідомляє Mignews з посиланням на інформацію Об'єднаної Єврейської Общини України.