• Головна
  • Новини
  • Головний рабин Дніпропетровська ознайомив ізраїльських дипломатів з життям єврейської громади...

Головний рабин Дніпропетровська ознайомив ізраїльських дипломатів з життям єврейської громади

11.09.2013, 11:13
Головний рабин Дніпропетровська ознайомив ізраїльських дипломатів з життям єврейської громади - фото 1
Головний рабин Дніпропетровська і Дніпропетровського регіону Шмуель Камінецький зустрівся з представниками ізраїльського урядового бюро зв'язків «Натів».

topfoto001-s.jpgГоловний рабин Дніпропетровська і Дніпропетровського регіону Шмуель Камінецький зустрівся з представниками ізраїльського урядового бюро зв'язків «Натів».

Як повідомляє сайт Дніпропетровської єврейської громади, під час зустрічі обговорювалися актуальні питання єврейського відродження та перспективні напрямки зміцнення зв'язків євреїв діаспори з державою Ізраїль. На гостей велике враження справив найбільший у світі єврейський центр «Менора» і розмах єврейського відродження в Дніпропетровську.

Ізраїльські гості згодом познайомилися з розвиненою інфраструктурою єврейської громади, приділивши першорядну увагу об'єктам єврейської освіти. Вони, зокрема, побували у єврейській школі, познайомилися з її історією, можливостями та перспективами, обговорили з керівництвом школи питання співпраці у рамках розвитку єврейської самоідентифікації.

Гості відвідали також Дитячий Освітній Дошкільний Центр «Бейт Циндліхт» та Міжнародний гуманітарно-педагогічний інститут «Бейт Хана». Велике враження на них справила екскурсія у музей «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні» та просвітницька діяльність Українського Інституту Вивчення Голокосту «Ткума».