• Головна
  • Новини
  • Хасиди масово від’їжджають додому – останніх 300 паломників покинуть Умань сьогодні...

Хасиди масово від’їжджають додому – останніх 300 паломників покинуть Умань сьогодні

11.09.2013, 10:22
Хасиди масово від’їжджають додому – останніх 300 паломників покинуть Умань сьогодні - фото 1
До Умані Черкаської області цього року на святкування юдейського нового року Рош-га-Шана приїхала рекордна кількість хасидів – близько 30 тис.

Умань.jpgСтаном на ранок 10 вересня Умань вже покинуло більше 27 тис. хасидів. Ще 300 хасидів залишать місто сьогодні, 11 вересня. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Уманського міськвідділу УМВС у Черкаській області.

Хасиди  поїхали автобусами та автомобілями до аеропортів Києва, Одеси та Вінниці.

До Умані Черкаської області цього року на святкування юдейського нового року Рош-га-Шана приїхала рекордна кількість хасидів – близько 30 тис. паломників з 16 країн. Цього року Новий рік хасиди святкували з 4 на 5 вересня. Охорону громадського порядку в Умані на час паломництва забезпечували 428 міліціонерів УМВС у Черкаській області, 12 ізраїльських поліцейських та 89 співробітників ДСНС, в тому числі водолази, хіміки, піротехніки.

Довідка: Засновник брацлавського хасидизму Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика Раббі Нахмана (Брацлавського) - одна із найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.