Сьогодні в Умані хасиди зустрінуть новий, 5774-ий рік

04.09.2013, 12:32
Сьогодні в Умані хасиди зустрінуть новий, 5774-ий рік - фото 1
Сьогодні в Умані, Черкаської області, хасиди з усього світу зустрінуть Рош-Га-Шан – новий, 5774-ий рік.

Умань.jpgСьогодні в Умані, Черкаської області, хасиди з усього світу зустрінуть Рош-Га-Шан – новий, 5774-ий рік.

Як повідомляє  УНН, сьогодні вранці розпочався обряд поклоніння – хасиди будуть молитися з ранку до появи першої зірки на небі. Після молитви вони починають святкувати новий рік - на них чекає святкова вечеря. В цей день вони їдять тільки кошерну їжу, обов’язковими в меню є солодощі та яблука з медом – щоб рік був солодким.

"На Новий рік треба їсти символічну їду, що означає добро. Яблука з медом – це означає, що солодким буде весь рік. Також треба їсти голову риби, щоб ми були як голова, а не хвіст", - розповідає паломник Яков.

Завершилися молитви та вечеря – і хасиди йдуть купатися до місцевих водойм. Всі паломники пірнають у воду голяка, а вже після цього вони всю ніч співають і танцюють.

Святкувати новий рік паломники будуть два дні, потім наступає шабат і вже після нього паломники почнуть збиратися додому.

За офіційними даними цього року, станом на сьогоднішній ранок, до Умані приїхало більше 25 тис. паломників із 15країн світу. Самі ж хасиди кажуть, що їх у місті значно більше.

В місто приїхали віруючі із 15 країн світу:Швейцарії, Великобританії, Німеччини, Франції, США, Італії, Іспанії, ПАР, Канади, Індії, Чехії, Бельгії, Росії, Киргизстану та Ізраїлю. Серед них більше двох тисяч дітей, та майже 20 жінок.

Під час паломництва охорону громадського порядку в Умані забезпечуватимуть понад 400 міліціонерів та 12 ізраїльських поліцейських.

Нагадаємо, Рош-Га-Шан – іудейський Новий рік, який святкують два дні поспіль у новий місяць осіннього місяця тишрей (тишри) за єврейським календарем. З цього дня починається відлік днів нового єврейського року.