• Головна
  • Новини
  • До Умані направили загін міліції для охорони хасидів-паломників...

До Умані направили загін міліції для охорони хасидів-паломників

01.09.2013, 10:37
До Умані направили загін міліції для охорони хасидів-паломників - фото 1
Окремий зведений загін УМВС пробуде в Умані з 31 серпня до 11 вересня.

Умань.jpgСьогодні окремий зведений загін Управління МВС у Черкаській області, який налічує 429 черкаських міліціонерів, вирушив до Умані для забезпечення охорони громадського порядку під час паломництва хасидів.

Окремий зведений загін УМВС пробуде в Умані до 11 вересня Як повідомили УНІАН у Секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Черкаській області, правоохоронці створили оперативний штаб, куди надходитиме вся інформація щодо приїзду, перебування хасидів та ймовірні порушення громадського порядку.

Несення служби з охорони у період перебування хасидів-паломників на Черкащині здійснюватиметься у двозмінному режимі. Кожен патруль забезпечено засобами зв’язку для негайного і ефективного реагування на будь-які зміни в оперативній обстановці. Супроводження автобусів, які перевозитимуть групи іноземців до місць проведення культових заходів, здійснюватимуть посилені наряди Державтоінспекції, поінформували в УМВС. До складу зведеного загону увійшли співробітники вибухотехнічної служби, карного розшуку, ДАІ, патрульно-постової служби, дільничні інспектори міліції, кінологи із службовими собаками. Громадський порядок біля могили Раббі Нахмана, до якої хасиди здійснюють паломництво, охоронятимуть співробітник спецзагону «Беркут».

Крім того, до Умані прибудуть 12 поліцейських із Ізраїлю, а також 129 співробітників Управління ДСНС в Черкаській області - водолази, хіміки, піротехніки. Як повідомляв УНІАН, на святкування 5774 єврейського нового року Рош-га-Шана цієї осені до Умані очікується приїзд близько 25 тис. паломників із 24 країн світу. Торік Новий рік за іудейським календарем біля могили цадика Нахмана зустріли майже 23 тис. паломників з 24 країн світу. Цього року Новий рік хасиди святкуватимуть з 4 на 5 вересня.

Довідка: Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) — засновник брацлавського (бресловського) хасидизму. Похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика Раббі Нахмана (Брацлавського) - одна із самих шанованих святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.