Головний рабин закликав українців пам'ятати про Голокост

29.01.2013, 18:09
Головний рабин закликав українців пам'ятати про Голокост - фото 1
Україна та інші країни світу повинні пам'ятати про Голокост і шанувати пам'ять жертв масового знищення євреїв. Таку думку висловив Головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх.

Блайх.jpgУкраїна та інші країни світу повинні пам'ятати про Голокост і шанувати пам'ять жертв масового знищення євреїв. Таку думку у розмові з кореспондентом УКРІНФОРМу висловив Головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх.

"День пам'яті жертв Голокосту відзначають не лише 27 січня, у кожної країни є для цього своя дата. В Україні, наприклад, це відбувається 29 вересня у Бабиному Яру. Дата не важлива, важливе те, що треба пам'ятати про Голокост і шанувати пам'ять його жертв", - сказав він.

За словами Головного рабина, до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту у всіх синагогах буде прочитано спеціальну поминальну молитву, вшанують загиблих і в місцях їхнього поховання, в тому числі в Бабиному Яру в Києві. "Крім того до цього дня у Києві було відкрито виставку "Голокост і героїзм", - додав він.

Яків Дов Блайх теж акцентував увагу на важливості вивчення Голокосту в українських школах. "На жаль, в Україні дуже мало приділяють увагу цій проблематиці. Україна повинна вивчати свою власну історію, в тому числі Голокост, щоб ця тематика повною мірою відтворювалася у свідомості українських школярів", - сказав він.

У цьому контексті Яків Дов Блайх зазначив, що докладаються значні зусилля для того, щоб Україна стала членом Міжнародної організації по співпраці в увічненні та вивченні Голокосту (Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance, and Research).

"Зараз у цій міжнародній організації близько 30 країн. Цього року у ній головує Канада, і ми дуже просимо, щоб Україна теж стала членом цієї групи", - сказав він.