• Головна
  • Новини
  • Рабин Севастополя щодня запалює по одній свічці на великій менорі у центрі міста...

Рабин Севастополя щодня запалює по одній свічці на великій менорі у центрі міста

12.12.2012, 16:22
Рабин Севастополя щодня запалює по одній свічці на великій менорі у центрі міста - фото 1
Цієї неділі розпочалося єврейське свято Ханука. Відзначається воно в пам'ять про перемогу єврейського народу над армією грецького правителя Антіоха Єпіфана і очищення храму в Єрусалимі від загарбників.

Менораw.jpgexklusiv.gifЦієї неділі розпочалося єврейське свято Ханука. Відзначається воно в пам'ять про перемогу єврейського народу над армією грецького правителя Антіоха Єпіфана і очищення храму в Єрусалимі від загарбників.

За традицією менору в Севастополі розмістили на площі Повсталих, що в центрі міста. Кожен день, до 16 грудня, рабин Севастополя запалює по одній свічці, що символізує перемогу над темрявою і торжество справедливості.

Вольф.jpgЯк повідомив РІСУ Біньямін Вольф – рабин міста Севастополя, у день початку святкування зібралось багато людей: «Ми пригостили їх пампухами, адже там також є масло, а чудо було у маслі…Ми відзначаємо це свято не тільки у наших домівках, аби було добре не тільки нам, євреям, але і хочемо, щоб було добре всім… Саме тому ми поставили такий великий символ…І ми просимо Всевишнього, аби він дав нам гарний час, особливо сьогодні».

Діти цього дня отримують гроші. Частину з них вони передають бідним, частину витрачають на себе. Також Біньямін Вольф повідомив, що волонтери юдейської громади ходять по домівках і допомагаємо людям, яким важко вийти на вулицю, запалюють там свічі Хануки.

Ханука-2.w.jpgВстановлення менори в центрі міста є традицією єврейської громади з 2006 року. Цьогоріч вона сягає понад 7 метрів. На ній висвітлюється привітання всім мешканцям міста зі Святом Світла, як ще називається Ханука.

Юдейська громада "Хабад" у Севастополі була створена в 2004 році, після прибуття сюди з Ізраїлю рабина Біньяміна Вольфа. За юдейською традицією кількість віруючих не рахується, однак за словами членів громади, на свята їх кількість сягає кількох сотень.