• Головна
  • Новини
  • У Дніпропетровську відкривають найбільший у світі єврейський центр «Менора»...

У Дніпропетровську відкривають найбільший у світі єврейський центр «Менора»

09.10.2012, 10:29
У Дніпропетровську відкривають найбільший у світі єврейський центр «Менора» - фото 1
Представники Дніпропетровської єврейської громади озвучили офіційні дати і порядок проведення відкриття найбільшого в світі єврейського центру «Менора». Міське свято "« Менора» відкриває двері" пройде 21 жовтня.

1348843918_2.jpgПредставники Дніпропетровської єврейської громади озвучили офіційні дати і порядок проведення відкриття найбільшого в світі єврейського центру «Менора». Міське свято "« Менора» відкриває двері" пройде 21 жовтня, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на djc.

Центр, який створено завдяки меценатам - президенту Дніпропетровської єврейської громади Геннадію Боголюбову і президенту Об'єднаної єврейської громади України Ігорю Коломойському, призначений для проведення великих єврейських культурних і релігійних заходів.

Зокрема, концепція музею Голокосту, який стане складовою частиною центру «Менора», створена на основних етапах історії єврейського народу: показ історії євреїв до ХХ століття, показ досягнень єврейської цивілізації - потім Голокост, в якому цю цивілізацію намагалися знищити нацисти - і відродження єврейського життя після Голокосту. Церемонія відкриття центру «Менора» пройде в кілька етапів.

Захід з обмеженим доступом - тільки за спеціальними запрошеннями, за участю офіційних осіб, представників дипломатичного корпусу, членів Опікунської Ради громади і преси пройде церемонія ханукат байт (перерізання стрічки та прикріплення мезузи) - відбудеться 16 жовтня о 16:00. Після цього для запрошених буде організована екскурсія по Центру, а потім відбудеться церемонія відкриття «Музею історії євреїв та Голокосту в Україні».

У цей же день почне свою роботу і перший великий науковий форум у «Менорі», організований інститутом «Ткума» - міжнародний workshop «Історична пам'ять про війну і Голокост», в ході якого 17 жовтня о 17:00 відбудеться презентація книги відомого історика Владислава Гриневича «Неприборкане різноголосся: Друга світова війна і успільно-політичні настрої в Україні, 1939 - червень 1941 рр.».

У неділю, 21 жовтня, з 10:00 до пізнього вечора для всіх членів єврейської громади, мешканців та гостей міста буде організовано велике міське свято «Менора» відкриває двері ». У комплексі будуть організовані різноманітні заходи та сюрпризи для мешканців та гостей міста, а ввечері, о 20:00, на площі Дем'яна Бідного відбудеться особливе шоу-сюрприз, зміст якого поки тримається в секреті.