• Головна
  • Новини
  • Ситуація в Умані, куди прибуло понад 20 тисяч паломників-хасидів, контрольована...

Ситуація в Умані, куди прибуло понад 20 тисяч паломників-хасидів, контрольована

17.09.2012, 10:35
Ситуація в Умані, куди прибуло понад  20 тисяч паломників-хасидів, контрольована - фото 1
За словами П.Паєвського, на сьогодні правоохоронні органи контролюють порядок у місті, уманьчани живуть нормальним життям, а паломники моляться.

хасиди.jpgЗаступник голови міста Умані Петро Паєвський розовів УНН, що ситуація в місті контрольована, спокійна. Приїхало понад 20 тисяч паломників із 22 країн світу.

За словами П.Паєвського, на сьогодні правоохоронні органи контролюють порядок у місті, уманьчани живуть нормальним життям, а паломники моляться.

До охорони громадського порядку в місті залучено близько 500 міліціонерів і майже 70 осіб служби спасіння, а також є 12 ізраїльських поліцейських.

П.Паєвський наголосив, що переважно містяни толерантно ставляться до хасидів. Крім того, зазначив заступник міського голови, були вже звернення до міської лікарні, а саме два паломники скаржилися на здоров’я. "Вони звертаються до наших лікарів і отримують кваліфіковану допомогу", – уточнив він.

П.Паєвський також зазначив, що паломники перебуватимуть в Умані до 21 вересня. Тобто, за його словами, перший автобус із хасидами буде відправлений до аеропорту 18 вересня ввечері, а останній літак – 21 вересня.

Нагадаємо, як повідомляли в Міжнародному фонді ім. Раббі Нахмана, цього року очікується прибуття в Україну до 25 тисяч прочан, які готуються до святкування 17 вересня єврейського Нового року Рош-га-Шана в місті Умань Черкаській області.

За словами представника фонду Шимона Бускіли, ще близько 8 тисяч хасидів не зможуть прибути у вересні в Україну і зустрічатимуть Рош-га-Шана в Ізраїлі.