• Головна
  • Новини
  • Члени ПАРЄ занепокоєні перешкодами будівництву Київського єврейського громадського центру...

Члени ПАРЄ занепокоєні перешкодами будівництву Київського єврейського громадського центру

04.07.2012, 09:48
36 парламентарів з 17 країн Європи спільно висловили занепокоєння з приводу перешкод у зведенні Київського єврейського громадського центру.

36 парламентарів з 17 країн Європи спільно висловили занепокоєння з приводу перешкод у зведенні Київського єврейського громадського центру.

Спеціальна письмова Декларація була виголошена 27 червня 2012 року під час літньої сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“Згідно останніх тривожних новин, – зазначається у документі, – будівництво Центру знаходиться під загрозою зупинки через деякі вимоги Київської міської влади і прокуратури до компанії, якій доручено будівництво Центру”.

“Ми глибоко стурбовані цим фактом і висловлюємо надію на вирішення проблем, що перешкоджають будівництву Київського єврейського громадського центру, у повній відповідності з принципами верховенства права та в дусі підтримки гуманітарних ініціатив в Україні, а також вважаємо, що залучення Асамблеї сприятиме розв’язці цієї проблеми”, – підкреслили підписанти Декларації.

На думку членів ПАРЄ, "проект Київського єврейського громадського центру має велике значення". В ньому розмістяться освітні та гуманітарні установи, які будуть служити як інтересам українського суспільства, так і розвитку міжнародного гуманітарного співробітництва.

Текст Декларації підписали парламентарі від чотирьох політичних груп – Європейської Народної Партії (Християнські демократи), Соціалістичної групи, Європейської Демократичної групи та Групи об’єднаних європейських лівих. Підписанти представляють 17 різних європейських держав – Велику Британію, Польщу, Іспанію, Латвію, Молдову, Італію, Фінляндію, Норвегію, Португалію, Швецію, Грецію, Хорватію, Естонію, Нідерланди, Угорщину, Румунію та Кіпр, а також Канаду.

Слід зауважити, що внаслідок цієї Декларації зазначене питання стає предметом розгляду та уваги з боку Ради Європи та інших міжнародних інституцій. Відтак, дії посадових осіб столиці по відношенню до Київського єврейського громадського центру можуть стати ще однією перепоною у процесі  європейської інтеграції України.

За інформацією Єврейської релігійної громади Києва, яку раніше передав УНІАН, будівництво зазначеного Центру опинилося під загрозою через дії прокуратури м. Києва та Київської міської держадміністрації.