• Головна
  • Новини
  • Єврейські організації зазнали незручностей через рішення ВР щодо "літньо-зимового" часу...

Єврейські організації зазнали незручностей через рішення ВР щодо "літньо-зимового" часу

03.11.2011, 10:00
Багато єврейських організації в Україні вже встигли опублікувати календарі із скасованим переходом на "зимовий" час.

Дніпропетровська єврейська громада випускає релігійний календар, що враховує будь-яке можливе рішення Верховної Ради щодо "літнього" часу. Про це повідомляється на її офіційному сайті. Хоча у повідомленні наводиться інформація про те, що багато єврейських організації в Україні вже встигли опублікувати календарі із скасованим переходом на "зимовий" час.

"У логічному повернення на "зимовий" час, є і незручності – перш за все треба дуже ретельно поставитися до часу запалювання свічок для субот і свят, адже багато з календарів, виданих єврейськими організаціями в період свят місяця Тішрей не враховують перехід на "зимовий" час. Багато календарів навіть передруковували перед самим Рош А Шана (єврейський Новий рік), щоб б вони відповідали тепер вже скасованому рішенню Ради", – йдеться  в повідомленні.

А тому Дніпропетровська єврейська громада зараз готує до випуску скориговані календарі з точним часом запалювання свічок, де враховується будь-яке можливе рішення про "літній" час, адже невідомо, чи не прийме Верховна Рада ще що-небудь про скасування свого рішення", –  резюмував дописувач на сайті громади.

"Так що вітаємо з поверненням нормального часу і – будьте пильні, встановлюючи час запалювання свічок. Це важливо", – йдеться у повідомленні. Про це інформує УНН.

Теги: #Юдаїзм