• Головна
  • Новини
  • Наступного року Умань зустріне хасидів з покращеною інфраструктурою...

Наступного року Умань зустріне хасидів з покращеною інфраструктурою

01.10.2011, 13:55
Наступного року Умань зустріне хасидів з покращеною інфраструктурою - фото 1
Після святкування юдейського Нового року Рош-га-Шана в Умані, черкаська влада підведе підсумки цьогорічного візиту паломників-хасидів і вирушить до Ізраїлю.

Рош_га_шана.jpgПісля святкування юдейського Нового року Рош-га-Шана в Умані, черкаська влада підведе підсумки цьогорічного візиту паломників-хасидів і вирушить до Ізраїлю.

Як повідомили у УНІАН в прес-службі Черкаської облдержадміністрації, з посиланням на голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, до Ізраїлю черкаську делегацію запросили міністр туризму та міністр закордонних справ країни.

За словами голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, «паломники приносять чималі кошти в державний бюджет, тож місцева влада має побудувати таку інфраструктуру, яка задовольнятиме і потреби хасидів, і потреби місцевого населення».

Як РІСУ повідомляла, до Умані прилетіло 24233 хасидів з 24 країн світу. З них 2726 дітей і 29 жінок. Найбільше хасидів до Умані прилетіло з Ізраїлю – 22900 осіб, з США – 902, з Канади – 116, з Франції – 194, з Англії – 41. Представників інших країн світу налічується менше 20 людей. 
  
Всього ж, за даними головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха, очікується, що до Умані прибуде до 40 тис. прочан. При цьому, за його словами, щорічно Умань відвідують 80-100 тисяч туристів-хасидів з усього світу, які залишають в Україні більше одного, а може і 1,5-2 млрд. грн.