В Києво-Печерській лаврі пом’януть жертв Голокосту

27.01.2011, 11:24
В Києво-Печерській лаврі пом’януть жертв Голокосту - фото 1
Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту — 27 січня. Пом’януть жертв трагедії і в Україні. Зокрема 27 січня об 11.00 заупокійну літію за жертвами Голокосту відслужать в Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської лаври (ближні печери).

Яд_Вашем.jpgМіжнародний день пам'яті жертв Голокосту — 27 січня. Пом’януть жертв трагедії і в Україні. Зокрема, 27 січня об 11.00 заупокійну литію за жертвами Голокосту відслужать в Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської лаври (ближні печери).

Як попередньо інформувала прес-служба Кабміну, участь у молитві візьме Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

З нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту з офіційним зверненням виступив і Президент України, про що інформує прес-служба Глави держави. «Пам'ять про мільйони безневинних жертв спонукає нас робити все можливе задля недопущення в українському суспільстві будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії, расизму та нетерпимості. Віддаючи данину пам'яті жертвам нацизму, закликаємо усіх людей доброї волі до порозуміння, взаємної поваги і толерантності», — зазначив Віктор Янукович.

Він також наголосив, що восени цього року на державному рівні в Україні відзначатимуть скорботну дату — 70-ті роковини звірячого знищення людей у Бабиному Яру. «Пом'янемо невинно убієнних та вшануємо українців, які часто ціною власного життя рятували своїх співвітчизників від неминучої смерті», — додав глава держави.