• Головна
  • Новини
  • Для обслуговування хасидів в аеропорту змонтовано тимчасовий термінал...

Для обслуговування хасидів в аеропорту змонтовано тимчасовий термінал

07.09.2010, 09:24
Для обслуговування хасидів в аеропорту змонтовано тимчасовий термінал - фото 1
З 5 до 14 вересня п.р. у міжнародному аеропорті «Бориспіль» здійснюється щорічна програма обслуговування рейсів, які прибувають з паломниками-хасидами з метою святкування Нового року за юдейським календарем в місті Умань.

hasydy.jpgЗ 5 до 14 вересня п.р. у міжнародному аеропорті «Бориспіль» здійснюється щорічна програма обслуговування рейсів, які прибувають з паломниками-хасидами з метою святкування Нового року за юдейським календарем в місті Умань. Про це УНІАН повідомила прес-служба Міністерства транспорту і зв`язку України.

Згідно з повідомленням, для обслуговування паломників в аеропорту «Бориспіль» змонтовано тимчасовий термінал «Х», в якому, як очікується, буде обслуговано близько 12 тис. пасажирів прибуття і 13 тис. – відправлення.

Нагадаємо, тимчасовий термінал у “Борисполі” монтували щороку на час святкування Нового року за юдейським календарем.

З будівництвом терміналу F в “Борисполі” планувалося, що паломників-хасидів обслуговуватимуть там, проте ці плани змінилися. Будівництво терміналу F в аеропорту завершено, однак поки що його не відкрито. Раніше планувалося його відкрити 24 серпня, тепер прогнозна дата відкриття – 8 вересня п.р.

Довідка РІСУ: Цього року Рош-га-Шана, Новий рік за юдейським календарем, відзначатиметься 5-9 вересня. Крім того, хасиди відзначатимуть 200-річчя з дня смерті цадика Нахмана, який похоронений в Умані. Цього року очікується прибуття понад 20 тисяч паломників-хасидів. Найбільше прочан має прибути з Ізраїлю.