Хасидів в Умані охоронятимуть 400 правоохоронців

01.09.2010, 13:10
Хасидів в Умані охоронятимуть 400 правоохоронців - фото 1
Для охорони громадського порядку в місті Умань Черкаської області під час святкування Рош-га-Шана, Нового року за юдейським календарем, який відзначатиметься 5-9 вересня, виділено понад 400 працівників міліції. Вони працюватимуть у посиленому варіанті – по 12 годин.

hasydy.jpgДля охорони громадського порядку в місті Умань Черкаської області під час святкування Рош-га-Шана, Нового року за юдейським календарем, який відзначатиметься 5-9 вересня, виділено понад 400 працівників міліції. Вони працюватимуть у посиленому варіанті – по 12 годин.

Про це УНІАН-релігії повідомили у відділі зв`язків з громадськістю Головного управління МВС в Черкаській області.

Також для гостей з Ізраїлю випущено більше 30 тисяч екземплярів пам`яток англійською та російською мовами щодо того, як правильно себе поводити, аби не стати жертвою злочину. У Міністерстві внутрішніх справ Україні та в Умані буде організовано оперативні штаби, куди надходитиме вся інформація щодо приїзду та перебування громадян Ізраїлю та ймовірні порушення ними громадського порядку. Також, працівники міліції супроводжуватимуть автобуси із Києва та інших міст, куди будуть прилітати громадяни Ізраїлю.

В місті Умань, у місцях компактного проживання громадян Ізраїлю, буде обмежено доступ українських громадян. Крім того, для паломників, які тимчасово або постійно перебуватимуть в Умані, розроблено пропускну систему.

Довідка: Цього року Рош-га-Шана, Новий рік за юдейським календарем, відзначатиметься 5-9 вересня. Крім того, хасиди відзначатимуть 200-річчя з дня смерті цадика Нахмана. Цього року очікується прибуття понад 20 тисяч паломників-хасидів. Найбільше прочан має прибути з Ізраїлю.