У Криму переслідують Свідків Єгови

06.07.2016, 10:38
2 липня в Алушті представники місцевої прокуратури та правоохоронних органів зірвали богослужіння послідовників релігійної організації "Свідки Єгови".

2 липня в Алушті представники місцевої прокуратури та правоохоронних органів зірвали богослужіння послідовників релігійної організації "Свідки Єгови", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рortal-credo.ru.

Співробітники правоохоронних органів анексованого Росії Криму в кількості 10 чоловік прийшли на богослужіння Свідків Єгови в Алушті, де були присутні близько 100 віруючих. Помічник міського прокурора Михайло Дідун підійшов до трибуни і перервав богослужіння, оголосивши про це в мікрофон, а після цього цілеспрямовано, на очах у всіх віруючих, «вилучив» у стороннього чоловіка, який прийшов на богослужіння, чорний пакет. У пакеті виявилося кілька брошур, імовірно внесених до Списку екстремістських матеріалів Мін'юсту Росії.

Віруючі рішуче заявили правоохоронцям про свій протест проти подібних дій. Прес-служба Управлінського центру Свідків Єгови в Росії відзначає, що кримські правоохоронці не вперше використовують подібну тактику, що, з одного боку, свідчить про відсутність справжніх порушень з боку віруючих, а з іншого, про сильне бажання представити незаконною діяльність Свідків Єгови будь-якими шляхами.