Свідки Єгови проведуть конгрес “Наслідуйте Христа”

01.07.2015, 14:44
Свідки Єгови проведуть конгрес “Наслідуйте Христа” - фото 1
Провести 43 конгреси у 19 містах та п'ятьма мовами планують цьогоріч Свідки Єгови в Україні. Тема “Налідуйте Христа” є спільною як для українських конгресів, так і для всього світу.

конгрес_2.jpgexklusiv.gifПровести 43 конгреси у 19 містах та п'ятьма мовами планують цьогоріч Свідки Єгови в Україні. Тема “Налідуйте Христа” є спільною як для українських конгресів, так і для всього світу.

Кожен із конгресів у різних містах триватиме по три дні. Наприклад, у Львові подія розпочнеться 3 липня на стадіоні “Арена-Львів”, у Тячеві – у місцевому Залі Царства також 3 липня, у Тернополі – на центральному міському стадіоні 10 липня, у Чернівцях – на стадіоні “Буковина” 17 липня. У Хмельницькому конгрес відбудеться 24 липня, а місце проведення ще уточнюють – воно поки не вказане на офіційному сайті Свідків Єгови в Україні.

“Цього року на конгресі у Львові буде більше людей, аніж торік, адже запросили ще учасників із Волинської області та декілька зборів із Рівненської, – розповідає відповідальний за зв'язки зі ЗМІ Львіського філіалу Центру Свідків Єгови Густав Беркі. – Очікуємо на приблизно 20000 осіб. Щодо наголосів, то зробимо їх на розгляді того, як люди, незалежно від свого походження, становища, культури й релігії можуть наслідувати Ісуса. Узагалі робимо акцент на прикладі Ісуса Христа. Особливо корисним конгрес має стати для сімей, він буде спрямований на допомогу батькам і дітям у тому плані, як Ісус дозволяє зміцнювати відносини. Також на цьогорічних конгресах буде більше відеоматеріалів, що дозволить зробити ці події у різних містах об'єднанішими”.

Програма конгресів передбачає як короткі промови, так і більші – ключові. Їх теми зосереджують увагу потенційних слухачів на особі Ісуса, його діяльності та чеснотах.

конгрес.jpg

“Програма конгресу буде насиченою. Власне, по всьому світі ця програма єдина, але на місцях її втілюють місцеві брати, – розповів кореспонденту РІСУ Володимиру Морозу представник служби новин конгресу у Тернополі Зеновій Ткач. – Так, на п'ятницю, запланована серія промов по 10-15 хвилин, потім – ключова промова на тему “У ньому старанно заховані всі скарби мудрості”. У цій промові будуть розглядати вчення та життєві принципи Ісуса. Пройде у п'ятницю і перша частина вистави “Будьте впевнені: Бог зробив його Господом і Христом”. Також цього дня пролунає промова “Ісус прийшов відшукати і врятувати те, що втрачене”.

У суботу під час конгресів заплановані серії промов “Наслідуйте Ісуса, а не Сатану”, “Наслідуйте Ісуса, а не фарисеїв”, “Виконуйте працю, яку виконував Ісус”, “Послуговуйтесь силою так, як Ісус”. Того ж дня відбудуться хрещення – об 11.45, а також аудіовистава “Я для того... прийшов у світ” – о 15.50.

Серед недільних серій промов – “Нехай між вами буде любов”, а також публічна біблійна промова “Як і коли Ісус Христос переможе світ”. Саме вона відзначена у програмі конгресу як спеціальна. Також на третій день конгресу, де б він не проходив, анонсували другу частину вистави.