• Головна
  • Новини
  • У Львові мусульманки вчили всіх охочих правильно зав'язувати хіджаб...

У Львові мусульманки вчили всіх охочих правильно зав'язувати хіджаб

03.02.2020, 12:36
У Львові мусульманки вчили всіх охочих правильно зав'язувати хіджаб - фото 1
В суботу, 1 лютого, у Львові долучилися до святкування Всесвітнього дня хіджабу. В центрі міста біля пам'ятника Тарасові Шевченку львівські мусульманки пропонували всім охочим зав'язати їхній традиційний головний убір.

В суботу, 1 лютого, у Львові долучилися до святкування Всесвітнього дня хіджабу. В центрі міста біля пам'ятника Тарасові Шевченку львівські мусульманки пропонували всім охочим зав'язати їхній традиційний головний убір. Про це пише Zaxid.net.

«Спочатку ми збираємо волосся ззаду шиї та зв'язуємо його, відтак кладемо на голову шапочку й повністю ховаємо під нею пасма. Потім накидаємо прозоріший шарф, обв'язуємо ним голову і зашпилюємо в різних місцях. Головне, щоб хіджаб туго тримався», – пояснює мусульманка Айша Рахімова.

Згідно з Кораном, хіджаб - це покрив та захист Всевишнього, а ще символ покірності й смиренності.

«Правила носіння цієї хустки я пізнавала самостійно. Відчула, що коли знімаю покривало, то моя душа стає ніби оголеною. Якщо ти вдома з рідними чи своїм чоловіком, тоді можеш не одягати його, а от поза домом зобов'язана накидати хіджаб на голову. Ніхто інший не повинен бачити твою красу, вона концентрується лише для обраного», – розповіла Юлія Валенко, яка прийняла іслам майже рік тому.

Зазначимо, що 1 лютого активісти з усього світу пропонують жінкам відчути, як це - носити хіджаб, а також просять поділитись своїми відчуттями.

Додамо, у Львові на вулиці Лінкольна, 29А працює Ісламський культурний осередок.