• Головна
  • Новини
  • Біля мечеті у Києві затримали 20 людей без документів: шейх Ісмагілов обурений...

Біля мечеті у Києві затримали 20 людей без документів: шейх Ісмагілов обурений

01.02.2020, 13:16
Біля мечеті у Києві затримали 20 людей без документів: шейх Ісмагілов обурений - фото 1
У Києві перевіряли документи у людей біля мечеті Ісламського культурного центру. За словами, муфтія духовного управління мусульман України «УММА» Саіда Ісмагілова, після перевірки затримали понад 20 людей.

У Києві перевіряли документи у людей біля мечеті Ісламського культурного центру. За словами, муфтія духовного управління мусульман України «УММА» Саіда Ісмагілова, після перевірки затримали понад 20 людей.

650x488.jpg

Про це він повідомив у Faceboook.

Він розповів, що близько 12 години до мечеті Ісламського культурного центру у Києві, що на Дегтярівській 25, приїхали два автобуси зі співробітниками Державної міграційної поліції у супроводі з Нацполіцією. Саід Ісмагілов додав, що вони перевіряли документи відвідувачів мечеті.

Як зазначив Саід Ісмагілов у коментарі hromadske, перевірка тривала до 14 години.

«Пояснювали, що відбувається перевірка документів не на території мечеті, а за її межами. У багатьох перевіряли. Не перевіряли у тих, хто не виглядає як іноземець», — сказав муфтій.

У Facebook Ісмагілов написав, що затримали та вивезли 25 людей без документів. hromadske він зазначив, що не знаю, куди саме їх повезли.

Речниця Шевченківського управління поліції Києва Анна Зубрєва повідомила hromadske, що наразі по всіх районах Києва посилили патрулювання.

«По всіх районах столиці посилилися наряди Нацгвардії, полку поліції особливого призначення та з управлінь поліції виділили людей для патрулювання всіма районами столиці. Це не принципово, що будуть перевіряти іноземців. У представників поліції є права перевіряти будь-кого, якщо у них є підозра», — зазначила речниця.

Вона додала, що міграційна служба могла затримати іноземців, якщо у них немає посвідки чи вийшов строк перебування в Україні.

У Державній міграційній службі заявили про виявлення нелегальних мігрантів у Шевченківському районі Києва, а також запевнили, що під час перевірок біля мечеті права вірян не порушували.