• Головна
  • Новини
  • У «справі Хізб ут-Тахрір» шістьом кримським татарам продовжили арешт на три місяці...

У «справі Хізб ут-Тахрір» шістьом кримським татарам продовжили арешт на три місяці

13.08.2019, 10:42
У «справі Хізб ут-Тахрір» шістьом кримським татарам продовжили арешт на три місяці - фото 1
Суд у російському Ростові-на-Дону залишив під вартою до 15 листопада шістьох фігурантів «сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір».

Суд у російському Ростові-на-Дону залишив під вартою до 15 листопада шістьох фігурантів «сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір». Про це у Facebook повідомляє «Кримська солідарність», інформує Zik.

Хіз_ут-Тахрір.jpg

«12 серпня 2019 року відбулося судове засідання у «справі Хізб ут-Тахрір» (друга сімферопольська група) щодо Османа Арифмеметова, Владлена Абдулкадирова, Сервета Газієва, Рустема Шейхалієва, Фархода Базарова, Біляла Адилова», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Кіровський районний суд Ростова-на-Дону розглядав клопотання слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У результаті суд постановив задовольнити клопотання слідства і залишити підсудних під вартою до 15 листопада 2019 року.

Нагадаємо, 27 березня в анексованому Криму ФСБ РФ провела обшуки в будинках кримських татар, у тому числі активістів громадського об’єднання «Кримська солідарність». Загалом було затримано 24 особи.

14 травня у Кіровському райсуді Ростова-на-Дону відбулися судові засідання у «справі Хізб ут-Тахрір» (друга сімферопольська група). Суд продовжив термін арешту в СІЗО всім затриманим. Обвинуваченими у цій справі проходять 25 кримських татар.

Одного фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» етапують в російську колонію.