Мусульмани України проведуть всеукраїнський з’їзд громад

Мусульмани України проведуть всеукраїнський з’їзд громад - фото 1

Духовне управління мусульман України «Умма» та Духовне управління мусульман Криму оприлюднили спільне звернення про те, що з метою більшої консолідації мусульман на тлі великого запиту на консолідацію всього українського суспільства мусульманські духовні управління ініціюють проведення в першій половині 2019 року Всеукраїнського з’їзду мусульманських громад.

Духовне управління мусульман України «Умма» та Духовне управління мусульман Криму оприлюднили спільне звернення про те, що з метою більшої консолідації мусульман на тлі великого запиту на консолідацію всього українського суспільства мусульманські духовні управління, зокрема Духовне управління мусульман Криму, Духовне управління мусульман України «Умма», незалежні громади та інші мусульманські організації України, ініціюють проведення в першій половині 2019 року Всеукраїнського з’їзду мусульманських громад. До участі у цьому заході будуть запрошені всі мусульманські громади та організації України, повідомляє "Релігія в Україні".

мусульмани.png

В найкоротші терміни буде створена відповідна робоча група для організації з’їзду . До її складу запросять представників усіх мусульманських організацій України.

«Саме такий Всеукраїнський з’їзд, що покликаний залучити до внутрішньоконфесійного діалогу всіх мусульман України, включаючи мусульман тимчасово окупованих Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також окремих районів Донецької та Луганської областей, дозволить на гідному рівні презентувати думки, бажання та спільну позицію мусульманських громад та організацій нашої країни», — підкреслюють організатори заходу.

Ініціатори звернення впевнені, що широкий внутрішньоконфесійний діалог між мусульманськими організаціями України сприятиме зміцненню миру, взаємної поваги, толерантності та захисту національних інтересів країни, а також дозволить долучитися українським мусульманам повноцінно брати участь у побудові сучасного громадянського суспільства.