В Одесі з'являться дві нові мечеті

07.08.2018, 11:30
В Одесі з'являться дві нові мечеті - фото 1

Одна з мусульманських громад Одеси планує побудувати нову мечеть по вулиці Балківська, 128-а - замість будівлі колишнього дитсадка, яке вона використовує як  будинок  молитов з 1994 року, повідомляє УНІАН з посиланням на видання «Думська».

Мечеть_Одеса.jpg

Містобудівні умови і обмеження громада отримала у травні цього року, зараз на ділянці ведуться підготовчі роботи. Нову культову споруду буде зведено у класичному стилі, з куполом висотою приблизно 28 метрів, 22-метровим головним мінаретом і ще чотирма вежами менших розмірів. Це буде перша одеська мечеть, обладнана мінаретами.

Чиновники зобов'язали мусульман забезпечити шумозахист, щоб не турбувати сусідів: встановити звукопоглинаючі конструкції або акустичні екрани. За мечеттю зведуть адміністративну будівлю громади. Їх з'єднають підземним переходом. Про терміни будівництва і підрядника поки нічого не відомо.

Ще одна нова мечеть — без мінарету і куполу, зате з айваном (склепінчасте приміщення, з трьох сторін обнесене стіною і відкрите з четвертої сторони), вже побудована на 10-й станції Великого Фонтану.

Поруч із нею звели православний храм.

Таким чином, усього в Одесі буде п'ять ісламських молитовних будинків: на Рішельєвській (Арабський культурний центр), «Аль-Фуркат» на Багрицького, «Аль-Масар» на площі Молоді, на Балківській і Фонтані.