• Головна
  • Новини
  • У Києві з нагоди міжнародного дня хіджаба відбувся флешмоб дівчат-мусульманок...

У Києві з нагоди міжнародного дня хіджаба відбувся флешмоб дівчат-мусульманок

02.02.2018, 13:50
У Києві з нагоди міжнародного дня хіджаба відбувся флешмоб дівчат-мусульманок - фото 1
Флешмоб дівчат-мусульманок "Я люблю свій хіджаб" відбувся сьогодні у Києві з нагоди міжнародного дня хіджаба. Учасниці акції кажуть, що вирішили порадувати перехожих яскравими фарбами у холодний зимовий день.

Хіджаб. Фото ДУМУ УммаФлешмоб дівчат-мусульманок "Я люблю свій хіджаб" відбувся 1 лютого у Києві з нагоди міжнародного дня хіджаба. Учасниці акції кажуть, що вирішили порадувати перехожих яскравими фарбами у холодний зимовий день.

Організаторки акції кажуть, що у такий спосіб хочуть розвінчати міфи про жінку у хустці. Сучасній жінці, яка хоче бути успішною на роботі і у сім’ї, варто привертати увагу до свого розуму та душевних якостей, а не зовнішніх принад, каже президент Всеукраїнської асоціації мусульманок Катерина Юрченко.

Хіджаб - це традиційний жіночий одяг в ісламі, що має вкривати тіло і голову. Цього вимагає релігія, а в деяких мусульманських країнах - і закон.

До слова, у деяких мусульманських країнах час від часу відбуваються акції протесту проти обов’язкового носіння хіджаба, нікаба, якій закриває і лице жінки, і іншого подібного одягу. Фото з архіву РІСУНаприклад, такі акції в Ірані, за повідомленнями британського мовника ВВС, відбуваються з грудня 2017-го року. Першу за 40 років таку акцію у Тегерані провела 27 грудня Віда Мовахед, мати півторарічної доньки, яка публічно зняла хустку і розмахувала нею, як прапором, за що була затримана поліцією, потім відпущена насвободу і знову затримана, – повідомляє інформаційна служба ББВ.

Українські мусульманки одягають хіджаби не тому, що їх хтось контролює, говорить представниця українських мусульманок Юлія Бурнацева.

Дівчата у хіджабах роздали перехожим жінкам квіти та магніти із написами "Бути доброю – красиво! Робити добро – це так красиво!" Про це інформує Українське радіо.

Читайте також: У Києві день хіджабу став святом християнсько-ісламської дружби