• Головна
  • Новини
  • У Сумах мусульмани увійшли у Рамадан із новим культурним центром...

У Сумах мусульмани увійшли у Рамадан із новим культурним центром

06.06.2016, 13:40
У Сумах мусульмани увійшли у Рамадан із новим культурним центром - фото 1

У новому ісламському культурному центрі, який було урочисто відкрито 3 червня у Сумах, є місце і для мечеті, і для розвитку ісламської культури. Це вже десятий подібний центр в Україні, і перший в Сумах. В неділю ввечері напередодні Рамадану тут вперше відбулася нічна молитва-таравіх.

exklusiv.gifУ новому ісламському культурному центрі, який було урочисто відкрито 3 червня у Сумах, є місце і для мечеті, і для розвитку ісламської культури. Це вже десятий подібний центр в Україні, і перший в Сумах. В неділю ввечері напередодні Рамадану тут вперше відбулася нічна молитва-таравіх.

мусульмани_сум_1.jpeg

На відкриття ісламського центру завітали представники обласної та міської влади, громадських організацій, журналісти. У вітальному слові до присутніх імам сумської мечеті Рустам Хуснутдінов прочитав аяти Священного Корану та подякував усім, хто долучився до будівництва культурного центру, хто є активним послідовником ісламу, а також запевнив, що кожен сумчанин, незалежно від віросповідання, зможе знайти в цьому центрі багато цікавого та корисного.

У привітальному слові муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» шейх Саід Ісмагілов наголосив, що відкривати мечеті напередодні місяця Рамадан вже стало для мусульман в Україні доброю традицією. Він подарував мечеті картину з сурою Корану Аль-Іхляс, «очищення», викладену з кольорового піску.

мусульмани_Сум_2.jpeg

Урочисто стрічку перерізали Саід Ісмагілов та завідувач сектору у справах релігій та національностей управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації Олексій Усенко.

Останній передав вітання від голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка та побажав, щоб ісламський культурний центр завжди був наповнений людьми, щоб сумчани вивчали арабську мову, ісламську культуру, але не забували і про традиції та культуру України та Сумщини.

мусульмани_Сум_3.jpeg

Для гостей здійснили екскурсію приміщеннями ісламського культурного центру, в ході якої переглянули виставку фотографа Анни Корбут «Обличчя Ісламу» та скуштували традиційні східні ласощі.

Після цього у мечеті центру вірні вперше зібралися на п'ятничну проповідь та джума-намаз.

Ісламський культурний центр у Сумах знаходиться за адресою вул. Сумсько-Київських дивізій, 24/2.

мусульмани_Суми_4.jpeg