• Головна
  • Новини
  • У Києві 19 грудня відбудеться міжнародний конкурс читців Корану...

У Києві 19 грудня відбудеться міжнародний конкурс читців Корану

18.12.2015, 14:11
У Києві 19 грудня відбудеться міжнародний конкурс читців Корану - фото 1
Оцінюється як знання коранічного тексту, так і відповідність декламації правилами таджвіда. Переможців нагородять грошовими призами.

Коран.pngКонкурс читців Корану серед жителів України та країн пострадянського простору, що проводиться Духовним управлінням мусульман України «Умма» та Всеукраїнською асоціацією громадських організацій «Альраїд», відбудеться 19 грудня в Ісламському культурному центрі Києва, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Альраїд.

Проведення конкурсу планувалося на жовтень, але було відкладено з технічних причин і на прохання партнерів, Всесвітньої організації з вивчення Священному Корану (Саудівська Аравія).

Змагатися у знанні Корану можуть усі бажаючі при наявності громадянства (посвідки на проживання) України або однієї з країн пострадянського простору. Жителі України повинні пройти попередні відбіркові конкурси в регіонах: у місцевій релігійній громаді при мечеті або в ісламському культурному центрі.

Єдиний критерій поділу на секції - рівень знань, без урахування віку, статі та володіння арабською мовою. Всього рівнів складності п`ять: весь Коран (30 джузів), 15 джузів, 10 джузів, 5 джузів і 2 джузи.

Оцінюється як знання коранічного тексту, так і відповідність декламації правилами таджвіда. Переможців нагородять грошовими призами.

Початок конкурсу о 10:00 за адресою: Київ, вул. Дегтярівська, 25 А.

Теги: #Коран