• Головна
  • Новини
  • Мусульмани здійснюють щорічне паломництво в Мекку і Медину...

Мусульмани здійснюють щорічне паломництво в Мекку і Медину

24.09.2015, 10:06
Мусульмани здійснюють щорічне паломництво в Мекку і Медину - фото 1
У Саудівській Аравії триває щорічний хадж (паломництво до святих місць у Мецці і Медині). Загальна кількість паломників, котрі прибули в країну в цьому році, перевищила 1,3 мільйона осіб.

хадж.jpgУ Саудівській Аравії триває щорічний хадж (паломництво до святих місць у Мецці і Медині). Загальна кількість паломників, котрі прибули в країну в цьому році, перевищила 1,3 мільйона осіб.

 Хадж повинен здійснити кожен мусульманин хоча б раз у житті. Закінченням хаджу вважається свято Курбан-байрам, цього року воно відзначається 24-26 вересня.

Хадж триває з 22 по 26 вересня. Напередодні Курбан-байраму сотні тисяч правовірних піднімаються на гору Арафат в околицях Мекки, де, згідно з переказами, пророк Мухаммед виголосив свою останню проповідь. Відвідування Арафата є найбільш важливою частиною хаджу. Під час хаджу в Саудівській Аравії заборонена будь-яка політична пропаганда. Порушники цієї заборони будуть затримані, пообіцяв міністр внутрішніх справ Саудівської Аравії, принц емір Мухаммед бен Наїф. Про це інформує UAZMI.

Теги: #Хадж