• Головна
  • Новини
  • Єврейська громада Києва відкрила масштабний проект освіти молоді...

Єврейська громада Києва відкрила масштабний проект освіти молоді

03.09.2015, 11:38
Єврейська громада Києва відкрила масштабний проект освіти молоді - фото 1
1 вересня в Києві відбулося відкриття нового навчально-виховного комплексу №141 Товариства ремісничої праці (ОРТ). Відкриття комунального навчального закладу в День знань стало подвійним святом для єврейської громади столиці і для всіх її друзів у світі.

ліцей.jpg1 вересня в Києві відбулося відкриття нового навчально-виховного комплексу №141 Товариства ремісничої праці (ОРТ). Відкриття комунального навчального закладу в День знань стало подвійним святом для єврейської громади столиці і для всіх її друзів у світі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт  синагоги Бродського.

Раніше було прийнято рішення об'єднати технологічний ліцей ОРТ і школу № 141. Цей масштабний соціальний проект був реалізований завдяки співпраці місцевої влади та Міжнародної освітньої організації World ORT.

Рік тому напівпорожню середню школу №141 на Русанівці готували до розформування і закриття через брак кваліфікованих вчителів та відсутність сучасних засобів навчання. Організація ОРТ запропонувала проект відновлення школи, інвестувавши значні кошти і перетворивши заклад в навчальний комплекс.

Цього року 900 школярів розпочали новий навчальний рік в оновленій школі з поглибленим вивченням англійської мови, івриту та інформаційних технологій.

На святі з нагоди відкриття нового навчального закладу присутній мер Києва Віталій Кличко, надзвичайний і повноважний посол держави Ізраїль в Україні Еліа Білоцерківський, голова представництва Світового ОРТ в Україні Давид Беніш. Мер столиці першим привітав учнів та гостей свята і закликав дітей наполегливо працювати і старанно вчитися - тоді всі їхні мрії втіляться в життя.

Організація ОРТ (Товариство ремісничої праці) була заснована в 1880 році в Санкт-Петербурзі для навчання єврейської молоді сільському господарству і ремеслам. Через 135 років це вже всесвітня єврейська просвітницька та благодійна організація, але вже з акцентом на технології (з 1991 року ОРТ - «Освітні Ресурси і Технології»). Сьогодні ОРТ - це об'єднання некомерційних неурядових організацій, які працюють в 100 країнах світу, пропонуючи освітні програми 20-ма мовами для 200000 осіб.

Теги: #Юдеї