В Сумах облаштовують мусульманське кладовище

26.08.2015, 12:35
В Сумах облаштовують мусульманське кладовище - фото 1
Виконавчий комітет Сумської міської ради прийняв рішення «Про організацію місць поховань померлих мусульман на території кладовища в районі 40-ї підстанції у м. Суми». Таким чином в Сумській області з’явиться перше мусульманське кладовище.

exklusiv.gifВиконавчий комітет Сумської міської ради прийняв рішення «Про організацію місць поховань померлих мусульман на території кладовища в районі 40-ї підстанції у м. Суми». Таким чином в Сумській області з’явиться перше мусульманське кладовище.

Нове міське кладовище, два сектори якого виділили мусульманській общині, знаходиться в районі 40-ї підстанції і тут вже почалися поховання.

Більше дванадцяти років сумські мусульмани оббивали пороги владних кабінетів, щоб отримати землю для окремого поховання своїх вірних. Вони просили саме окрему ділянку і відмовлялися ховати померлих на міських кладовищах поряд з людьми інших віросповідань. Тому їм доводилося відвозити померлих в інші міста, наприклад, в Полтаву чи Харків.

Імам Хасан каже, що незважаючи на те, що виділена земля знаходиться в межах нового міського кладовища, мусульманська громада розглядає її як окрему територію, де будуть розміщені виключно їх поховання, і близьке сусідство з християнськими могилами їх цілком влаштовує.