• Головна
  • Новини
  • "East fest"– фестиваль східної культури та традицій відбувся в Ісламському культурному центрі Києва...

"East fest"– фестиваль східної культури та традицій відбувся в Ісламському культурному центрі Києва

25.08.2015, 13:32
"East fest"– фестиваль східної культури та традицій відбувся в Ісламському культурному центрі Києва - фото 1
Молодь Ісламського культурного центру м. Києва (ІКЦ) виступила ініціатором проведення фестивалю "East fest", який відбувся у неділю, 23 серпня 2015 року в ІКЦ. Основною метою заходу було ознайомити українців з культурою та традиціями ісламу.

exklusiv.gifМолодь Ісламського культурного центру м. Києва (ІКЦ) виступила ініціатором проведення фестивалю "East fest", який відбувся у неділю, 23 серпня 2015 року в ІКЦ. Основною метою заходу було ознайомити українців з культурою та традиціями ісламу.

ісламський_КЦ.jpg

На фестивалі було проведено безліч цікавих майстер-класів. Зокрема з приготування східної кави, щодо догляду за  бородою для чоловіків, розпис хною та вдягання і носіння хіджабу для жінок. Також гості заходу могли оглянути виставку кримської художниці Міли Чізелдайн "Крим в обличчях", прослухати лекцію про ісламську культуру, історію та віровчення, придбати східні сувеніри та скуштувати смачні страви східної кухні.

ісламський_кц_2.jpg

Як зазначив в коментарях для РІСУ муфтій ДУМУ "УММА" Саїд Ісмагілов, такий захід проводиться вперше, проте планується, що він стане щорічним. Де щороку будуть представлятись певні аспекти ісламського життя.

ісламський_кц_3.jpg

"Ідея проведення цього  заходу належить молодим мусульманам нашого культурного центру, які бажали провести такий фестиваль аби зблизити, ознайомити українців різних національностей та віросповідань з ісламом. Аби ми краще знали один про одного, представити широкому загалу історію, певні культурні моменти мусульман України. А мусульмани України у нас складаються з різних етнічних груп і тому сьогодні були стенди кримськотатарські, арабські, навіть африканські. На цьому заході відвідувачі змогли побачити чим живуть мусульмани, це був такий культурний захід де презентувалась їжа, мистецтво, одяг, музика та інше. Також проводились лекції по ознайомленню з культурою та історією ісламу і коротко з віровченням", - зазначив муфтій.

ісламський_кц_4.jpg

Коротко про свої роботи та виставку "Крим в обличчях" розповіла РІСУ кримська художниця Міла Чізелдайн. За її словами,  іскрою, щоб зробити цей  проект, послужив її переїзд з Києва в Крим у серпні 2014 року.

"Цей проект робився в Криму на шквалі всіх цих емоцій, коли важко навіть фарби і полотно купити. Ти розумієш певні пригнічуючі моменти в Криму, і ти приходиш в майстерню і працюєш", - зазначила художниця.

"Я зобразила кримськотатарських діячів мистецтва: співачка Ельвіра Сарихаліл, політичний діяч Мустафа Джемілєв і журналістка Таміла Ташева. Чому саме їх? Інтуїтивно. Вони не знали про це. Так я відчувала дану ситуацію", - додала Міла Чізелдайн.