• Головна
  • Новини
  • У Криму розпочалася вакцинація для мусульман, що планують хадж...

У Криму розпочалася вакцинація для мусульман, що планують хадж

17.08.2015, 09:52
У Криму розпочалася вакцинація для мусульман, що планують хадж - фото 1
Після процедури медичного обстеження мусульманам вводять спеціальну сироватку проти менінгіту і видають сертифікат міжнародного стандарту.

У Духовному управлінні мусульман Криму готуються до хаджу. У сімферопольській міській поліклініці №2 почалася обов’язкова вакцинація паломників з метою профілактики інфекційних захворювань. Після процедури медичного обстеження мусульманам вводять спеціальну сироватку проти менінгіту і видають сертифікат міжнародного стандарту, повідомляють у прес-службі ЦРО ДУМ Криму. Про це повідомляє Радіо свобода.

хадж.jpg

З Криму у хадж вирушать понад 300 паломників, виїзд яких планують з 6 по 8 вересня чартерним рейсом із Сімферополя до Медіни. Після цього паломники вирушать до Мекки, де здійснять обряди хаджу. Тривалість поїздки становитиме 20 днів.

Пройти вакцинацію слід не менше ніж за 10 днів і не більше ніж за 3 роки до в’їзду до Саудівської Аравія.

Хадж – паломництво, пов’язане з відвідуванням Мекки (Масджид аль-Харам) та її околиць (гора Арафат, долини Муздалифа і Міна) у певний час. Хадж є п’ятим стовпом ісламу після Шахади, молитви (намаз), податку (закят) і посту (саум).