У Києві відкрилася перша мусульманська гімназія

02.09.2014, 09:24
У Києві відкрилася перша мусульманська гімназія - фото 1
Зараз в гімназії офіційно оформлені вже більш 40 учнів, проте багато мусульманських сімей зацікавилися проектом і розглядають можливість перевести туди свою дитину або в цьому, або в наступному навчальному році.

1409573351_1.jpgЦього року День знань для багатьох мусульман Києва став особливо урочистим –1 вересня 2014 свої двері для учнів відкрила перша мусульманська гімназія "Наше майбутнє" повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.com.ua иIslam.ua.

В 11 ранку в будівлі Ісламського культурного центру Києва пройшла урочиста церемонія "Перший Дзвінок". Захід за традицією почався з читання Корану.

З вітальним словом виступив заступник голови асоціації "Альраід" Ісмаїл Каді. У своїй промові він наголосив на важливості спільної роботи вчителів та батьків у вихованні підростаючого покоління і закликав приділяти увагу навчанню не тільки в школі, але і вдома.

Відповідний обов'язковій державній програмі навчальний план цієї приватної гімназії відрізняється поглибленим вивченням іноземних мов (англійської та арабської), наявністю уроків етики та народних традицій. Крім арабської мови, діти зможуть факультативно вивчати Коран.

Цей навчальний заклад є напівпансіоном; учні отримуватимуть халяльні обіди і можливість залишатися після занять в групі продовженого дня.

Хоча гімназія заснована мусульманами, не обов'язково сповідувати іслам, щоб стати її учнем.

Як розповіли організатори, кожному учневі школи приділятимуть максимум уваги: ​​кількість дітей в одному класі коливається від 5 до 15, а від педагогів, крім високої професійної кваліфікації, вимагають уміння підійти до кожної дитини так, щоб максимально розкрити його індивідуальний і творчий потенціал.

Зараз в гімназії офіційно оформлені вже більш 40 учнів, проте багато мусульманських  сімей зацікавилися проектом і розглядають можливість перевести туди свою дитину або в цьому, або в наступному навчальному році.