У Криму створили паралельний муфтіят

22.08.2014, 13:36
У Криму створили паралельний муфтіят - фото 1
У Криму засновано Центральне духовне управління мусульман Криму – Таврійський муфтіят. Таке рішення було прийнято на з'їзді мусульман, який відбувся в Сімферополі за участю 100 делегатів з різних районів півострова.

Крим.jpgУ Криму засновано Центральне духовне управління мусульман Криму – Таврійський муфтіят. Таке рішення було прийнято на з'їзді мусульман, який відбувся в Сімферополі за участю 100 делегатів з різних районів півострова.

Муфтієм обраний Руслан Саітвалієв, головою управління - Енвер Ахтемов. Сприяння у створенні історичного муфтіяту надав глава Центрального духовного управління мусульман Росії муфтій Талгат Таджуддін, пише Газета.ру.

На півострові вже функціонує некомерційна централізована релігійна організація Духовне управління мусульман Криму (ДУМК), що об'єднує і представляє інтереси мусульман Кримського півострова.

Духовне управління має офіційний сайт  www.qmdi.org, свій друкований орган, видає журнали і різні книги про Іслам і ісламську культуру. Також під його керівництвом будуються мечеті, зводяться мінарети, повертаються віруючим відібрані радянською владою культові об'єкти, відкриваються медресе і школи хафізів (знавців Корану).

В даний час в структуру ДУМК входить більше 350 мусульманських громад, більш 300 мечетей і 5 медресе. Муфтіят Криму щорічно організовує поїздки в хадж і умру.