• Головна
  • Проекти
  • Організація ісламського співробітництва буде моніторити дотримання прав мусульман у Криму...

Організація ісламського співробітництва буде моніторити дотримання прав мусульман у Криму

17.07.2014, 10:13
Ця пропозиція озвучена під час зустрічі Рефата Чубарова і лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з міністром закордонних справ Турецької Республіки Ахметом Давутоглу.

Організація ісламського співробітництва (ОІС) разом з Меджлісом кримськотатарського народу має намір моніторити ситуацію, пов'язану з дотриманням прав мусульман у Криму, розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу Громадське ТБ.

За його словами, ця пропозиція озвучена під час зустрічі Рефата Чубарова і лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з міністром закордонних справ Турецької Республіки Ахметом Давутоглу.

«Ця організація разом з Меджлісом буде уважно стежити і моніторити ситуацію, пов'язану з правами віруючих мусульман у Криму», – сказав Чубаров.

На прес-конференції в Києві Чубаров розповів, що зараз у Криму спостерігається посилення репресій з боку Російської Федерації, які набувають нових форм.

У Мін'юсті України заявили, що спільно з громадськими та правозахисними організаціями роблять усе можливе, щоб відстоювати справедливість і права кримських татар на території півострова за допомогою юридичних і дипломатичних дій.

Організація Ісламського співробітництва – міжнародна організація ісламських країн, яка є найбільшою і найбільш впливовою офіційною урядовою мусульманською міжнародною організацією. Про це повідомляє «Крим.Реалії».