• Головна
  • Новини
  • В Муфтіяті мусульман Криму занепокоєні проведенням Рамадану в нових реаліях...

В Муфтіяті мусульман Криму занепокоєні проведенням Рамадану в нових реаліях

02.07.2014, 16:41
В Муфтіяті мусульман Криму занепокоєні проведенням Рамадану в нових реаліях - фото 1
27 червня розпочався священний для мусульман місяць Рамадан. Яким буде нинішній Рамадан для мусульман Криму, що опинилися в нових для себе умовах, розповів заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаілов.

крим.jpg27 червня розпочався священний для мусульман місяць Рамадан. Яким буде нинішній Рамадан для мусульман Криму, що опинилися в нових для себе умовах, розповів заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаілов, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

 "Мечеті Криму будуть відкриті для прихожан цілодобово, імами будуть всі на місцях. Але, думаю, будуть труднощі з роздачею пакетів продовольства нужденним, наданням матеріальної допомоги літнім і хворим людям. У зв'язку з тим, що поки не налагоджена робота банків, на наші рахунки не надходять гроші на благодійні цілі. У колишні роки багато наших співвітчизників із-за кордону приїжджали до Криму, щоб провести цей священний місяць з нами", -- сказав заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаілов.

На запитання, чи зможуть цього року приїхати в Крим вчителі релігії з Туреччини, він відповів: "Ми чекаємо на приїзд 4-х вчителів, підготовлені всі необхідні документи. Але чи зможуть вони приїхати чи ні - сказати остаточно неможливо. Щорічно ми зустрічали 5-10 богословів з Туреччини, що допомагають нам підвищити рівень релігійних знань. В даний час в Криму продовжують свою діяльність 22 вчителя. Є проблеми з пролонгацією їх терміну релігійної служби тут".

Також Айдер Ісмаілов підтвердив, що є труднощі з отриманням благодійної допомоги з Туреччини, проте немає аналогічних пропозицій з Росії, наприклад, з Татарстану, звідки різні делегації зачастили до Криму. "Та справа навіть не в цьому, -- сказав Айдер Ісмаілов, - допомога з Росії може бути, це окреме питання. Але обмежувати спроби допомоги з боку кримськотатарської діаспори, яка намагається всіляко підтримувати своїх братів, родичів в Криму, не зовсім правильно. Торік за сприяння нашої діаспори в Криму були роздані кілька сотень пакетів продуктів, необхідних для приготування страв для розговіння. У цьому ж році ми позбавлені цієї можливості, і сотні нужденних людей, особливо зараз, коли ціни на продукти харчування зросли в кілька разів, залишаться без цієї допомоги".