• Головна
  • Проекти
  • Затриманого замдиректора ісламського медресе під Сімферополем відпустили...

Затриманого замдиректора ісламського медресе під Сімферополем відпустили

26.06.2014, 14:53
Після п'ятигодинного обшуку в навчальному закладі педагога відвезли в головне управління МВС у Криму, де допитували близько півтори години.

Заступника директора ісламського навчального закладу медресе хафізів в селі Кольчугіно Сімферопольського району Криму Айдера Османова через кілька годин відпустили, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Sobytiya.info.

Після п'ятигодинного обшуку в навчальному закладі педагога відвезли в головне управління МВС у Криму, де допитували близько півтори години. Після чого, повідомивши, що нічого підозрілого в ісламському навчальному закладі не знайшли, відпустили.

Нагадаємо, що вчора, 24 червня, рано вранці в медресе хафізів в Кольчугино увірвалися невідомі люди в масках, озброєні автоматами. У будівлі ісламського навчального закладу на момент злому знаходилося 13 учнів і двоє викладачів. Всі вони спали.

Силовики потрапили в будівлю, вибивши вхідні двері і розбивши вікно. Будь-яких документів, які засвідчують особи, вони не пред'явили, постанов чи рішень суду, що дають право на обшук, не надали, на питання керівництва навчального закладу своїх пояснень не давали. Обшук проводили близько 30 людей, імовірно, представники ФСБ і працівники поліції Росії.

Обшукували все, що знаходиться в будівлі, в тому числі особисті речі, літературу, у дітей забрали мобільні телефони. По завершенні обшуку люди в масках вилучили кілька комп'ютерів і відвезли на допит заступника директора медресе Айдера Османова. Свої дії ніяк не аргументували. Обшук тривав більше п'яти годин.

Крім медресе, озброєні люди нагрянули з обшуками в кримськотатарську сім'ю.