• Головна
  • Новини
  • У Криму видали посібник про іслам для вчителів загальноосвітніх шкіл...

У Криму видали посібник про іслам для вчителів загальноосвітніх шкіл

16.08.2013, 12:38
У Криму видали посібник про іслам для вчителів загальноосвітніх шкіл - фото 1
У конференц-залі Духовного управління мусульман Криму 14 серпня відбулася презентація навчального посібника для вчителів загальноосвітніх шкіл «Іслам в історії та культурі Криму».

IslKrThumb-s.jpgУ конференц-залі Духовного управління мусульман Криму 14 серпня відбулася презентація навчального посібника для вчителів загальноосвітніх шкіл «Іслам в історії та культурі Криму».

У презентації взяли участь Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв, заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов, колектив авторів і рецензенти.

Навчальний посібник рекомендовано до друку Вченою радою філологічного факультету Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського, Науково-методичною радою з питань навчально-методичної літератури кримськотатарською мовою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту АР Крим та видано накладом 4 тисячі примірників.

Посібник підготовлено з метою поглиблення знань школярів про історію та культуру кримських татар. Він призначений в першу чергу для вчителів загальноосвітніх шкіл. Підручник складається з трьох блоків. Перший - включає в себе історію мусульманської цивілізації та історію ісламу на території Кримського півострова. Другий блок знайомить з основними положеннями ісламського віровчення, сутністю його джерел, що визначають суть матеріальної і духовної культури всіх мусульманських народів. Нарешті, третій блок містить відомості з культури, етнопедагогіки, художнього, архітектурного та декоративно-прикладному мистецтву кримських татар.

Як повідомляє сайт ДУМК, колектив авторів висловлює надію на те, що посібник забезпечить вчителів необхідними матеріалами для повноцінного викладання історії та культури кримських татар і сприятиме тому, що навчальний процес стане захопливим і корисним для учнів.