Мусульмани України відзначили Маулід-Шаріф

06.02.2013, 11:55
Мусульмани України відзначили Маулід-Шаріф - фото 1
За повідомленням ІА УММА, урочисті заходи з відзначення Мауліду відбулися в усіх ісламських осередках України.

Маулід.jpgУ Харкові 3 лютого відзначили подію народження Пророка Мухаммада - Маулід-Шаріф. Захід організувала харківська громада ДУМУ у місцевому залі Палацу студентів НТУ ХПІ.

Як повідомляє офіційний сайт ДУМ України, зал був переповнений. Серед присутніх були мусульмани міста та області, представники міської адміністрації Харкова, представники ВНЗ, ЗМІ та та ін.

Харківську міську раду представляв А.В. Саленко, який у вітальній промові відзначив активну участь мусульман у покращенні життя міста, оскільки вони, як і багато інших громадян, працюють на користь всього українського суспільства. Чиновник також висловив вдячність за ефективну роботу у справі збагачення культури міста та побажав подальших успіхів у розвитку мусульманської громади.

Муфтій України Шейх Ахмед Тамім також виступив з промовою. Голова Духовного управління мусульман України подякував за надану підтримку адміністрації міста та всім мусульманам Харкова за допомогу і активну участь у житті спільноти та міста.

У програмі заходу були виконані мадіхі, представники різних національностей читали Маулід.

3 лютого мусульмани Євпаторії відзначили Маулід. Урочистий захід, організований Духовним центром мусульман Криму, пройшов у міському театрі ім. О.С.Пушкіна.

Як повідомляє офіційний сайт Духовного центру мусульман Криму, подію відвідало близько трьохсот мусульман міста. Присутні переглянули фільм про Пророків та відео-привітання Муфтія України Шейха Ахмеда Таміма.

Привітав мусульман заступник голови Духовного центру мусульман Криму Хаджі Руслан Сейтвелієв. Завершився Маулід в Євпаторії читанням Дуа'.

23 січня у Києві у Національному центрі ділового та культурного співробітництва "Український Дім" також відбувся святковий захід, присвячений події дня народження Пророка Мухаммада Маулід ан-Набі.

За повідомленням ІА УММА, урочисті заходи з відзначення Мауліду відбулися в усіх ісламських осередках України.

 

Теги: #Маулід