Мусульмани України повернулися з Мекки і Медини

19.11.2012, 08:56
Мусульмани України повернулися з Мекки і Медини - фото 1
Цього року 165 мусульман з нашої держави здійснили паломництво – хадж до святих для них міст. З них, за даними Духовного управління мусульман Криму, 89 осіб представляли півострів.

хадж.jpgexklusiv.gifЦього року 165 мусульман з нашої держави здійснили паломництво – хадж до святих для них міст. З них, за даними Духовного управління мусульман Криму, 89 осіб представляли півострів.

Паломники виїхали з України 17 жовтня. Спочатку вони прибули в Медину, де відвідали  7 мечетей, гору Ухуд та інші вагомі для мусульман місця.  З 21-22 жовтня, у переддень свята Курбан-байрам, паломники направилися в Мекку – йдеться в повідомлені ДУМК.

Для людей, яким дозволяють статки, хадж – є обов’язковим у житті і є п’ятим стовпом віри для мусульман. Паломництво відбувається в період святкування Курбан-Байраму, який в цьому році мусульмани світу відзначали з 25 по 28 жовтня.

В коментарі кримській ТРК «Чорноморська» Ібраімі Умеров, який здійснив хадж у 2011 році, так описав враження від пережитого: «це велика подія для кожного мусульманина… Тамтешня атмосфера може змінити світосприйняття людини. Повернувшись з хаджу, цінуєш той дар, який дав тобі Всевишній і намагаєшся зберігати ту чистоту, яку отримав після Хаджу».

Як відомо мусульманину, який здійснив хадж, прощаються всі гріхи.

Вартість поїздки, цього року складала 3 тис.800 доларів США. Для того, аби виїхати до королівства Саудівська Аравія, необхідно було пройти медичне обстеження. Також за канонами ісламу, людина не має страждати психічними захворюваннями та бути дієздатною, адже в разі невиконання цих вимог, здійсненне нею паломництво вважається не дійсним.

У першій декаді листопада українські мусульмани, які цього року здійснювали хадж, повернулись додому, провівши більше двох тижнів на аравійському півострові, йдеться у повідомленні кореспондента РІСУ в Криму Олега Савченка.