У мусульман настав новий 1434 рік Хіджри

14.11.2012, 18:17
Із заходом сонця увечері 14 листопада 2012 починається місяць мухаррам – перший місяць мусульманського календаря. У свою чергу, 15 листопада 2012 року є першим днем 1434 року Хіджри.

Із заходом сонця увечері 14 листопада 2012 починається місяць мухаррам – перший місяць мусульманського календаря. У свою чергу, 15 листопада 2012 року є першим днем 1434 року Хіджри.

У Священному Корані сказано: «Воістину, Аллах у той день, коли створив небеса і землю, визначив число місяців у дванадцять згідно з Писанням Своїм. Чотири місяці з них заборонені, і цей закон релігії вічний »(Коран 9:36).

Мусульманський календар був запроваджений у 639 р. халіфом Умаром ібн Аль-Хаттабом. Він складається з 12 місяців. За початок літочислення була взята дата 12 липня 622 р. - перший день першого місяця (1 мухаррама) року Хіджри пророка Мухаммада  з Мекки до Медіни.

Календар Хіджри є загальним для всіх мусульман світу. У деяких країнах він є офіційним календарем, а для решти мусульман він відграє роль релігійного календаря, за яким визначаються новий рік, ісламські свята, початок і кінець Священного Рамадану, а також час хаджу.

Значення Хіджри важко переоцінити. Вона стала ключовою і поворотною подією в розвитку як власне Ісламу як релігії, так і всієї мусульманської цивілізації. Можна сказати, що Всевишній Аллах підтримав свого Посланника і віруючих цим переселенням. Іслам вийшов за межі Мекки і незабаром підкорив серця та розуми мільйонів людей. Тому Хіджра стала точкою відліку не просто мусульманського календаря, а скоріше всієї мусульманської цивілізації.

Як йдеться у повідмоленні ДУМУ "УММА", надія на порятунок, на рівні права і можливості, а так само висока мораль і моральність змінили світ назавжди. Заклик до віри, справедливості і добра став поширюватися всіма землями і континентами. А все почалося з того, що останній Посланник Аллаха, покинувши рідний дім, взявши з собою тільки віру в Аллаха і надію на успіх своєї місії, вночі вийшов у пустелю, рятуючи майбутнє Ісламу. Про це інформує УНІАН-релігії з посиланням на Духовне управління мусульман України.