• Головна
  • Новини
  • Муфтіят Криму розкритикував Хізбуттахрір у спробі використати трагедію народу Сирії в своїх політичних інтересах...

Муфтіят Криму розкритикував Хізбуттахрір у спробі використати трагедію народу Сирії в своїх політичних інтересах

09.08.2012, 13:57
Муфтіят Криму розкритикував Хізбуттахрір у спробі використати трагедію народу Сирії в своїх політичних інтересах - фото 1
Свою оцінку проведенню «Мітингу на підтримку народу Сирії», який 5 серпня в Акмесджиті провели організації, що підтримують ідеологію релігійно-політичної партії Хізбуттахрір, дало Духовне управління мусульман Криму.

001.jpgСвою оцінку проведенню «Мітингу на підтримку народу Сирії», який 5 серпня в Акмесджиті провели організації, що підтримують ідеологію релігійно-політичної партії Хізбуттахрір, дало Духовне управління мусульман Криму.

Як повідомляє офіційний сайт ДУМК, за різними оцінками, кількість присутніх становила близько 1500 чоловік, серед них були і не прихильники Хізбуттахрір, які щиро прийшли підтримати сирійський народ. «Проте через деякий час у сторонніх присутніх розсіялися всякі сумніви щодо справжніх намірів організаторів. Хід заходу, особистості промовців, партійна символіка, свідчила про одне – на площі проводиться чергове партійне зібрання Хізбуттахрір з метою продемонструвати своїм прихильникам, іншим присутнім і владі в цілому, ступінь своєї згуртованості і здатності до мобілізації», – йдеться в повідомленні Муфтіяту Криму.

В ДУМ Криму стверджують, що до великого здивування прибулих сирійців, організатори «Мітингу на підтримку народу Сирії», заборонили їм – сирійцям – розгортати сирійські революційні прапори і звернутися до присутніх. Свою відмову організатори мотивували тим, що «на мітингу вправі використовуватися лише наявні прапори Хізбуттахрір». Сирійці ж, розлючені таким ставленням до себе, були змушені покинути площу, так і не зрозумівши про мету цього мітингу.

Сам мітинг, як стверджують правоохоронці, був несанкціонований, оскільки днем ​​раніше окружний суд АР Крим заборонив проведення цього мітингу, проте, організатори - автономна громада «Давет» і так зване «Правозахисний рух Криму» – проігнорували рішення суду.

В ДУМ Криму акцентують, що «масове скупчення прихильників Хізбуттахрір в центрі столиці Криму ставило за мету продемонструвати суспільству, що ця партія представляє собою реальну силу, здатну в короткі терміни мобілізувати людей під своїми прапорами, а не продемонструвати підтримку народу Сирії, чий прапор так і не дали розгорнути в ході мітингу».

Як сказано в повідомленні Муфтіяту, за кілька днів до мітингу представники Хізбуттахрір відвідали Духовне Управління мусульман Криму із запрошенням взяти участь у мітингу, але, оскільки ДУМК не має морального права брати участі у партійних зборах Хізбуттахрір, отримали відмову.

«Безсовісна пропаганда ідей партії під прикриттям турботи про мусульман, які гинуть у Сирії, викликає лише відторгнення. Самі ж мусульмани Сирії, які спеціально прибули на мітинг, не мали можливості висловити думок і жодним чином не вписалися у програму мітингу Хізбуттахрір», – сказано в повідомленні Духовного управління мусульман Криму.