• Головна
  • Новини
  • У Сімферополі 400 мусульман провели мітинг з осудом сирійського режиму...

У Сімферополі 400 мусульман провели мітинг з осудом сирійського режиму

07.08.2012, 09:39
У Сімферополі 400 мусульман провели мітинг з осудом сирійського режиму - фото 1
5 серпня в Сімферополі перед будівлею Кримського республіканського Центру дитячої та юнацької творчості відбувся мітинг «в підтримку народу Сирії».

мітинг.jpg5 серпня в Сімферополі перед будівлею Кримського республіканського Центру дитячої та юнацької творчості відбувся мітинг «в підтримку народу Сирії», повідомляє «Релігія в Україні" з посиланням на islamsng.com.

Організаторами виступили громадські об'єднання «Правозахисний рух Криму» і «Давет», тісно пов'язані з організацією «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», вже більше 10 років діє в Криму. Мета мітингу, як запевнили організатори – засудити «режим Башара Асада».

За повідомленнями очевидців, на мітингу зібралося понад 400 осіб. Пікетники тримали в руках плакати з гаслами «Мусульмани – єдина умма», «Армії ісламу, допоможіть людям Шама!», «Перемога – тільки від Аллаха!» Та іншими, в тому числі тими, що осуджують сирійський режим. Були зачитані деякі сури Корану, зокрема, «ан-Наср» («Допомога від Аллаха»). Багато демонстрантів тримали в руках чорні прапори з шахадою (ісламським символом віри), які вже традиційно використовує партія «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі».
 
Серед учасників акції, крім кримських татар і новонавернених мусульман, були й вихідці з Сирії, які проживають в Сімферполі та інших містах України. Як повідомив голова організації «Давет» Руслан Рамазанов, «учасники мітингу прийняли звернення до всіх мусульман світу підтримати сирійський народ». Мітинг був оточений представниками правоохоронних органів, які не втручалися в те, що відбувалося.
 
Нагадаємо, це далеко не перша публічна акція в Криму, проведена учасниками руху «Хізб ат-Тахрір аль-Ісламі». Практично щорічно організація проводить конференції, присвячені питанням «відродження Халіфату». Духовне Управління Мусульман Криму і низка інших мусульманських організацій Криму зазвичай дистанціюються від заходів, що проводяться «Хізб ат-Тахрір аль-Ісламі», заявляючи про те, що організація представляє собою значну загрозу.