Мусульмани планують відкрити ще 300 мечетей в Криму

21.01.2012, 11:40
Про це заявив заступник муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов.

У найближчому майбутньому в Криму має бути побудовано ще 300 мечетей, заявив заступник муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов, повідомляє Релігія в Україні.
 
«У 2012 році очікується і відкриття декількох нових мечетей. Нами визначено, що по Криму необхідно побудувати ще близько 50 мечетей. Для цього ми шукаємо ресурси з різних джерел. Все, що ми робимо в цьому напрямку, це завдяки молитвам та підтримці мусульман Криму», – цитує його слова прес-служба Духовного управління мусульман Криму.
 
«Кожен мусульманин, який живе в селі чи в місцях компактного проживання, а їх понад 300 по Криму, повинен знати, що мечеті будуть будуватися не без їхньої участі. Та звичка, яка полягає в очікуванні допомоги ззовні, аж ніяк не гарна, і від цього потрібно відвикати. Ми вже 20 років живемо на Батьківщині і повинні від сторони «бере» перейти на сторону «дає» ... Я думаю, ми дійдемо до того, що будемо допомагати мусульманам, наприклад, нашим же співвітчизникам, які живуть у Білорусі, Молдові і т.д.», – сказав Ісмаїлов.