• Головна
  • Новини
  • Кримський муфтіят оголосив конкурс на кращий проект Соборної мечеті...

Кримський муфтіят оголосив конкурс на кращий проект Соборної мечеті

01.07.2011, 12:00
Конкурс проводиться з 23 червня по 23 серпня 2011 року. Громадське обговорення проектів, що беруть участь в конкурсі, буде проходити до 1 вересня, оголошення результатів конкурсу відбудеться до 10 вересня 2011 року.

Кримський муфтіят офіційно оголосив конкурс на кращий проект Соборної мечеті, яка відповідно до рішення міськради Сімферополя буде будуватися в охоронній зоні водосховища, повідомляє Новый регион.
  
Переможці конкурсу заохочуються наступними преміями: I місце – 8000 гривень, II місце – 6000 гривень, III місце – 4000 гривень. 
  
Організатори висловили побажання, щоб роботи, представлені на конкурс, включали традиційні кримсько-татарські і мусульманські елементи в архітектурі: наявність 4 мінаретів, а також молитовний зал, що вміщає до чотирьох тисяч молільників. 
  
До складу комплексу мечеті має також увійти адміністративна будівля муфтіяту. Територія комплексу повинна бути облаштована і озеленена, відповідно до нормативних вимог, із забезпеченням автостоянки, альтанками для відпочинку, фонтанами, малими архітектурними формами і двома сторожовими приміщеннями. 
  
Конкурс буде закритим, а конкурсанти будуть проходити під спеціальними номерами. До участі в конкурсі запрошуються фахівці Україні та інших країн, авторські колективи фахівців, юридичні особи. 
  
Віковий ценз для участі в конкурсі не встановлюється. 
  
Конкурс проводиться з 23 червня по 23 серпня 2011 року. Громадське обговорення проектів, що беруть участь в конкурсі, буде проходити до 1 вересня, оголошення результатів конкурсу відбудеться до 10 вересня 2011 року.