• Головна
  • Новини
  • Духовне управління мусульман Криму створює програму боротьби з релігійними сектами в Криму...

Духовне управління мусульман Криму створює програму боротьби з релігійними сектами в Криму

27.01.2011, 13:05
Духовне управління мусульман Криму створює програму боротьби з релігійними сектами в Криму - фото 1
Духовне управління мусульман Криму (ДУМК) оголосило про намір реалізувати програму протидії впливу релігійних сект на мусульман і жителів Криму.

mechet_w.jpgДуховне управління мусульман Криму (ДУМК) оголосило про намір реалізувати програму протидії впливу релігійних сект на мусульман і жителів Криму. Як йдеться в заяві ДУМК, програму створюють з метою «ефективної відсічі напливу різноманітних релігійних спекулянтів, а також для систематизації інформації про деструктивний вплив та діяльність релігійних сект в Криму».

У ДУМК констатували, що, незважаючи на заяви політиків та роботи громадськості, «реальних кроків для припинення діяльності сект в Україні та Криму не зроблено». «Релігійні спекулянти, не зустрічаючи опору з боку державних структур, а найчастіше при потуранні чиновника, відповідального, наприклад, за легалізацію новоявленої громади, в деяких випадках виходять не тільки на рівень легалізованої громади, але й на рівень офіційно зареєстрованих друкованих видань і навіть духовних управлінь», — йдеться в заяві ДУМК.

Таким шляхом, як стверджують в ДУМК, з'явилися десятки релігійних громад: «Адет», «Давет», «Азамат», «Іман» в Сімферополі, «Мінарет» в Євпаторії, «Ескі-Юрт» в Бахчисараї, друковані видання «Відродження», «Мінарет», «Мирас», Інтернет-сайти «Вілаят Крим», «Відродження», «Хізб-ут-Тахрір». У заяві стверджується, що за цими громадами і виданнями стоять екстремістські організації «Хізб-ут-Тахрір», вакхабіти, «Ат-Такфір валь-Хіджра».

«Зазначені секти вимагають одного — роз'єднання кримсько-татарського народу, нагнітання дестабілізації в Криму. Колись свята мета народу — повернутися до Криму і відновити свої права як корінного народу Криму — замінюється міфічною метою побудови єдиної світової ісламської держави Халіфату, боротьбою зі світовим капіталізмом, демократією. Хіба для цього наші предки не шкодували сил і своїх життів, повертаючись до Криму, щоб їхні онуки віддавали свої долі в руки брудних ділків з-за кордону?» — сказано в заяві ДУМК.

У зв’язку з ситуацією, що склалася ДУМК звернулося за допомогою і підтримкою до кримсько-татарського народу і жителів Криму, оскільки «органи державної влади в основному байдужі до потреб і сподівань мусульман Криму, кримсько-татарського народу».

«Для більш ефективної протидії втягуванню молоді в секти, ДУМК необхідно проаналізувати методи, джерела фінансування, зібрати відомості про окремих іноземних громадян — закордонних емісарів, які і керують всім цим», — цитує заяву ДУМК агентство «е-Крим».

На основі отриманої інформації в ДУМК планують розробити ефективний механізм протидії діяльності «сект, що експлуатують іслам». ДУМК просить звертатися в управління з метою надання інформації про факти та обставини, пов'язані з деструктивною діяльністю сект.