• Головна
  • Новини
  • Мусульмани України засуджують напад на церкву в Єгипті і закликають єгипетський народ об'єднатися...

Мусульмани України засуджують напад на церкву в Єгипті і закликають єгипетський народ об'єднатися

03.01.2011, 00:04
Мусульмани України розцінюють цей вибух як «провокацію з метою загострити стосунки між християнським і мусульманським світом».

Мусульмани України рішуче засуджують напад, який стався в ніч на 1 січня біля стін церкви в Олександрії і забрав життя більше 20 осіб. «Це жорстокий напад, що є посяганням на життя безневинних людей і недоторканність храму, не може мати виправдань», – йдеться в заяві Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраїд» і Духовного управління мусульман України «Умма».

Мусульмани України розцінюють цей вибух як «провокацію з метою загострити стосунки між християнським і мусульманським світом».

«Зараз особливо важливо не піддатися на неї і зберегти пильність, адже серед жертв є як християни, так і мусульмани, постраждали церква і мечеть, розташовані поруч. Християни і мусульмани Єгипту впродовж півтора тисячоліття живуть у мирі. Не викликає сумнівів, що напад в Олександрії спрямований в першу чергу проти згуртованості єгипетського суспільства. Ми закликаємо наших єгипетських братів, мусульман і християн, продемонструвати свою єдність і солідарність у цих непростих обставинах», – сказано в заяві.

Мусульмани України висловили співчуття сім'ям потерпілим.