• Головна
  • Новини
  • Меджліс закликає кримських татар не брати до рук видання організації "Хізб-ут-Тахрір"...

Меджліс закликає кримських татар не брати до рук видання організації "Хізб-ут-Тахрір"

15.09.2010, 18:22
Свою стурбованість через все активніше намагання партії «Хізб-ут-Тахрір» посилите свій вплив серед кримських татар висловив Меджліс.

Свою стурбованість через все активніше намагання партії «Хізб-ут-Тахрір» посилите свій вплив серед кримських татар висловив Меджліс. У черговій заяві-реакції на діяльність цієї організації представники Меджлісу закликали кримських татар не лише не читати, а й не брати до рук газету «Відродження», яку у великих кількостях поширюють на півострові «хізби».

У матеріалі видання «Авдет», яке опублікувало заяву Меджлісу, йдеться про те, що члени «секти» «Хізб-ут-Тахрір» насаджують свої погляди, зокрема через поширення свого видання, яке вони особисто приносять людям додому.

«Цей обов'язок члени секти виконують особливо завзято, насаджуючи, нав'язуючи свою думку і поняття оточуючим, вони забувають, що в ісламі примусу немає. Тобто, вони несуть релігію в маси, займаються проповідницькою, а точніше, місіонерською діяльністю. За їх глибоким переконанням, Муфтіят не закликає до релігії, не пояснює співвітчизникам, що таке іслам, … а вони, «дійсні мусульмани», це роблять замість Муфтіяту», — йдеться у заяві.

Закликаючи кримських татар не читати видання «хізбів», Муфтіят пояснює, що «за правильними словами про іслам там криються чужі для мусульман завдання та цілі політичної партії-секти “Хізб-ут-Тахрір”». У зв’язку з цим автори заяви звернулися до кримських татар з проханням пізнавати іслам, читаючи дозволену Муфтіятом літературу.