• Головна
  • Новини
  • Меджліс закликав мусульманські громади України активно протидіяти діяльності Хізб-ут-Тахрир...

Меджліс закликав мусульманські громади України активно протидіяти діяльності Хізб-ут-Тахрир

12.08.2010, 15:31
Меджліс закликав мусульманські громади України активно протидіяти діяльності Хізб-ут-Тахрир - фото 1
Меджліс кримсько-татарського народу (етнічний «парламент») оприлюднив постанову «Про діяльність партї Хізб-ут-Тахрір та інших радикальних організацій та сект і її згубні наслідки для кримсько-татарського народу».

Хізб_ут_Тахрір.jpgМеджліс кримсько-татарського народу (етнічний «парламент») оприлюднив постанову «Про діяльність партї Хізб-ут-Тахрір та інших радикальних організацій та сект і її згубні наслідки для кримсько-татарського народу». Як сказано в заяві, Меджліс вбачає в ісламістах справжнього ворога і закликає активно протидіяти діяльності «хізбів». Меджліс доручив місцевим меджлісам разом з мусульманськими громадами активно протидіяти поширенню ідей Хізб-ут-Тахрір, а також прагненню членів цієї партії обіймати посади імамів всупереч рішенням Духовного управління мусульман Криму (ДУМК).

«До моменту формування кримсько-татарського народу в Криму закріпився сунітський іслам ханафійського толку. Впродовж століть кримсько-татарський народ свято шанував свою релігію і традиції. Навіть в період депортації, не дивлячись на панування комуністичного атеїзму, старше покоління зберегло традиційний для кримських татар іслам. І весь цей час вдавалося уникнути проникнення в релігійні переконання кримських татар ідей різних сектантських організацій», — сказано в постанові, текст якої опублікував тижневик «Авдет». Про це інформує «Крим-інфо».

Проте, як наголошується в документі, з моменту повернення до Криму, деякі кримські татари стали втягуватися в діяльність радикальних організацій і сект. «Однією з таких організацій є політична партія Хизб-ут-Тахрір, яка прагне “очолити ісламську умму в боротьбі за освіту Халіфату”», — наголошують автори постанови.

У Меджлісі також пригадали, що Хізб-ут-Тахрір своєю діяльністю протистоїть Духовному управлінню мусульман Криму, перешкоджає виконанню своїх обов'язків імаму, призначеному муфтіятом, проявляючи при цьому відкриту ворожість. Проводячи активну агітацію, як йдеться у заяві, «хізби» прагнуть збільшити кількість своїх послідовників і обійняти керівні посади в мечетях Криму, прагнучи підпорядкувати мусульманські громади своєму впливу.

«Члени Хізб-ут-Тахрір стверджують, що сповіданий кримськими татарами традиційний іслам неправильний, тобто, наші предки глибоко помилялися. Це не може не викликати природного обурення віруючих кримських татар», — наголошують автори постанови.

Тому, «усвідомлюючи згубність діяльності партії Хізб-ут-Тахрір і інших радикальних організацій і сект для національних інтересів і безпеки кримсько-татарського народу, зберігаючи свою прихильність ненасильницьким методам боротьби», меджліс доручив місцевим меджлісам разом з мусульманськими общинами активно протидіяти поширенню ідей Хізб-ут-Тахрір, а також прагненню членів цієї партії обіймати посади імамів всупереч вирішенням ДУМК. Крім того, він доручив «вести роз'яснювальну роботу серед кримсько-татарського населення, особливо серед молоді».